Seksuele escapades van een machtige Hollywood-baas

Door: DitjesDatjes
10-10-2017

Actrice Gwyneth Paltrow, destijds 22 jaar oud en gevraagd voor de verfilming van ‘Emma’, werd uitgenodigd in de suite van het Beverly Hills Hotel van de bekende Hollywood-filmproducer Harvey Weinstein voor een zogenaamde ‘werkbespreking’.

Weinstein wilde echter Paltrow masseren in de slaapkamer…

Het is een van de vele misselijkmakende verhalen die nu in de Amerikaanse media de ronde doen over de handtastelijkheden van Weinstein.

Incident

De toenmalige vriend van Paltrow, acteur Brad Pitt, ging na het incident verhaal halen bij Weinstein. Want Paltrow moest uiteraard helemaal niets hebben van de avances van de Hollywood-producent. Paltrow zegt dat ze een spreekverbod heeft gekregen. Inmiddels is Paltrow ondernemer, onafhankelijk en is ze naar buiten gekomen met haar verhaal. ,,Ik werd geacht om het geheim te houden…”, zegt ze tegen de NYTimes.

De verhalen over het gedrag van Weinstein komen nu pas goed los na de onthullingen in de New York Times. Want Rosanna Arquette van Pulp Fiction, de Francaise Judith Godreche en Angelina Jolie komen met hun ervaringen naar buiten.

Jeugd

,,Ik had een slechte ervaring met Harvey Weinstein in mijn jeugd en heb ervoor gekozen nooit meer met hem te werken en waarschuwde ook anderen”, aldus Jolie in een email aan de NYT. ,,Dit gedrag ten aanzien van vrouwen is onacceptabel”.

Weinstein is inmiddels ontslagen. Maar zijn laakbare gedrag zou de afgelopen 30 jaar zijn doorgegaan. Het was in Hollywood een publiek geheim, waar overigens niemand publiekelijk over sprak. Weinstein was een goede relatie van de Democratische Partij en hij steunde politici met geld. Hillary Clinton heeft gisteravond in een verklaring afstand van de man genomen. Anderen hebben beloofd om gedoneerd campagnegeld van Weinstein terug te storten.

Ander voorbeeld: Tomi-Ann Roberts. Zij werd in 1994 toen ze 20 jaar was, actrice wilde worden en mocht auditeren bij Weinstein gevraagd om naakt voor hem te gaan staan. Hij zou naakt in bad hebben gezeten. Als ze haar borsten privé niet kon tonen, zou dat ook niet lukken in de film, was het verhaal wat ze hoorde.

Meer DenD