Senatoren willen onderzoek naar Bin Salman

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

WASHINGTON – De leiders van de Republikeinen en de Democraten in de commissie voor Buitenlandse Zaken van de Senaat dringen bij de regering van president Donald Trump aan op een onderzoek of de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman verantwoordelijk is voor de moord op journalist Jamal Khashoggi.

De senatoren zeggen dit na het nieuws dat Trump, hoewel hij de moord op Khashoggi niet goedkeurt, van plan is een “standvastige” bondgenoot van Riyad te blijven. De president sluit niet uit dat de machtige Saudische kroonprins kennis had van de moord op de journalist.

Senatoren Bob Corker van de Republikeinen en Bob Menendez van de Democraten hebben een brief aan Trump gestuurd waarin ze een beroep doen op een mensenrechtenwet, die de president opdraagt te onderzoeken of een buitenlands persoon verantwoordelijk is voor een mensenrechtenschending.

Sancties

De Republikeinse senator Lindsey Graham maakte ook bekend dat er vanuit beide partijen steun is voor sancties tegen Saudi-Arabië, “dat is inclusief bepaalde leden van de Koninklijke familie, voor de barbaarse daad die ingaat tegen alle beschaafde normen”.

Afgevaardigde Eliot Engel, de hoogste Democraat in de Commissie voor Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden, zei dat Washington zijn mogelijkheid om wapens te verkopen aan het land moet inzetten om zo het gedrag van de Saudi’s te beïnvloeden. President Trump had echter al laten weten dat hij geen wapencontracten met Saudi-Arabië zal intrekken. “Dat zou een domme zet zijn.”

 

BUZZR

 

 

Tags

NAAR

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie