Seoel gaat tours organiseren langs locaties megahit Parasite

Door: DitjesDatjes
19-02-2020

De Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel haakt heel slim in op het enorme succes van de zwarte komedie Parasite. De lokale VVV gaat in samenwerking met het gemeentebestuur locaties waar de film is opgenomen extra onder de aandacht brengen als toeristische attracties, meldt The Korean Times woensdag.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het gaat bijvoorbeeld om de Doaejissal-winkel, waar de eerste scène is opgenomen, de kenmerkende trap waar personage Kim Ki-jeong perziken koopt en Sky Pizza, de winkel die een enorme stapel pizzadozen doneerde om in de film te gebruiken. Er worden zelfs tours georganiseerd langs de verschillende locaties. Deze gaan half maart van start, aldus het gemeentebestuur.

Parasite gaat over een arm gezin dat op slinkse wijze een plek weet te bemachtigen in het leven van een steenrijke familie. De zwarte komedie won al vele tientallen prijzen, waaronder vier Oscars, de prestigieuze Gouden Palm tijdens het festival van Cannes en de publieksprijs van het IFFR in Rotterdam.

Fenomeen

De film van regisseur Bong Joon Ho is wereldwijd een fenomeen; de zwarte komedie heeft wereldwijd meer dan 200 miljoen dollar opgebracht. Het gebeurt maar zelden dat een Aziatische film zulke cijfers haalt. In de VS nadert de film de 50 miljoen dollar, wat eveneens uniek is voor een Aziatische film.

Ook in Nederland is Parasite een grote hit, inmiddels kochten al 280.000 mensen een kaartje. Het is daarmee de succesvolste Aziatische bioscoopfilm ooit in de Nederlandse bioscopen. De film draait inmiddels in meer dan 130 zalen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD