Serie ANNE+ krijgt vervolg in de bioscoop

Door: DitjesDatjes
22-02-2021

De succesvolle serie ANNE+, waarvan tot nu toe twee seizoenen verschenen, krijgt een vervolg in de bioscoop. De opnames gaan dit voorjaar van start, hebben producent Millstreet Films en distributeur Dutch FilmWorks maandag bekendgemaakt.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De film moet eind september in de bioscopen verschijnen. Het bioscoopvervolg wordt gemaakt door scenarist Maud Wiemeijer, regisseur Valerie Bisscheroux en hoofdrolspeler Hanna van Vliet die ook de serie ontwikkelden.

De serie ANNE+ vertelt over een studente (Hanna van Vliet) die terugdenkt aan alle liefdes tijdens haar studietijd. De reeks kreeg zowel binnen Nederland als in het buitenland lovende kritieken door onder andere de verfrissende stijl en queer-representatie. Zo werd ANNE+ twee keer genomineerd voor een Prix Europa en geselecteerd door diverse internationale filmfestivals.

In de speelfilm is Anne van plan om met haar grote liefde Sara te emigreren naar Montréal. Maar vlak voordat ze weggaan, keurt haar uitgever het manuscript dat ze heeft ingediend voor haar eerste boek af: wat heeft Anne nou eigenlijk te vertellen? Noodgedwongen gaat Anne op zoek naar wat ze wil in het leven, want niet alleen haar hoofdpersonage lijkt te zijn afgedwaald.

De eerste twee seizoenen zijn te bekijken via NPO Start. Vanaf 4 maart is de serie ook in z’n geheel te zien op Netflix in Nederland en voor het eerst ook in België.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD