Serie Máxima maakt de tongen los

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Julia Zendman

Het is The Crown van ons landje: de Videoland-serie Máxima. De serie geeft een inkijkje in het liefdesverhaal van onze koning en koningin. Met alles, maar dan ook alles, wat daarbij komt kijken…

Sinds dit weekend is het nieuwe pareltje van Videoland te zien en de serie wordt overspoeld met lovende reacties. ,,Ronduit aanstekelijk is het spel tussen Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, die Willem-Alexander fascinerend neerzet als enerzijds een houterige antiheld, maar ook als een onvervalste romanticus”Ronduit aanstekelijk is het spel tussen Delfina Chaves en Martijn Lakemeier, die Willem-Alexander fascinerend neerzet als enerzijds een houterige antiheld, maar ook als een onvervalste romanticus”, schrijft het AD in een recensie over de serie.

Ook Trouw is laaiend enthousiast in hun recensie: ,,De Argentijnse Chaves spat als Máxima van het scherm in die eerste maanden van hun ontluikende liefde, en klinkt geloofwaardig in haar Spaans, Engels én Nederlands. Lakemeier speelt de kroonprins als houten klaas die uiteindelijk een ontwapenend romanticus blijkt, met onverwachte bezoekjes en rode rozen. Elsie de Brauw is een strenge én moederlijke Beatrix, Sebastian Koch veroorzaakt bijna een schok hoezeer hij Claus raak treft. In prachtige filmbeelden volg je het verhaal van die eerste maanden in Spanje, New York, Nederland en haar jeugd in jarenzeventig-Buenos Aires, met bijbehorende auto’s en styling. Beelden en verhaal blijven je achtervolgen.”

Intieme scenes

Ondanks all lovende reacties, stuiten de intieme scenes toch veel mensen tegen de borst. Want waarom moeten wij zien hoe Willem-Alexander (Martijn Lakemeier) verdwijnt tussen de benen van Máxima (Delfina Chaves)? De recensie in het AD vergelijkt het een beetje met ‘alsof je naar je eigen ouders kijkt’: ,,Toch levert het licht ongemak op en had de serie, net als The Crown, zonder intieme scènes gekund. Hoe mooi Chaves en Lakemeier ook zijn, hier zie je toch het huidige koningspaar met elkaar in de weer. Het is een beetje alsof je naar je ouders kijkt, in hun jonge jaren. Ach, de arme prinsessen toch.”

Tags

KONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAVIDEOLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck