Shakira weigert schikking met Spaanse justitie

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Shakira weigert een schikking met de Spaanse justitie over de aanklachten tegen haar wegens belastingontduiking. Plaatselijke media meldden dat er daarom een strafproces tegen haar komt. De 45-jarige Shakira blijft erbij dat ze niets verkeerd heeft gedaan en geen 14,5 miljoen euro inkomstenbelasting in Spanje verschuldigd is over de jaren 2012-2014, omdat ze daar niet woonde in die tijd. Het is niet bekendgemaakt wat justitie als schikkingsbedrag had voorgesteld.

De Spaanse belastingdienst heeft ook al eens een schikking aangeboden, maar Shakira betaalt geen cent. Volgens de aanklagers heeft de schatrijke zangeres met een netwerk van zeker veertien ondernemingen inkomsten voor de Spaanse belastingdienst verborgen gehouden. Ze zou in de jaren 2012-2014 meer dan de helft van elk jaar in Spanje hebben verbleven. Shakira’s advocaten zeggen dat ze op de Bahama’s woonde en pas in 2015 naar Spanje verhuisde. Ze had sinds 2011 een relatie met de Spaanse voetballer Gerard Piqué, die uit Barcelona komt en die bij FC Barcelona speelt. Ze hebben twee kinderen. Volgens de aanklagers heeft Shakira ooit wel een huis gekocht op de Bahama’s, maar is ze daar in de belastingjaren 2012-2014 geen dag geweest.

De relatie van Shakira met Piqué is recent stukgelopen en de belastingkwestie is niet meer het enige juridische probleem voor Shakira in Spanje. Ze werkt momenteel aan een echtscheiding. Beiden hebben aangegeven in het belang van de kinderen dit op goede voet te willen schikken, zo veel mogelijk buiten de publiciteit om. Shakira wil volgens Spaanse media onder meer de voogdij over de kinderen en met het kroost naar Miami verhuizen. Ze zou dan alle kosten van het opvoeden van de kinderen voor haar rekening nemen en haar ex minstens vijf eersteklasretourtjes Miami per jaar betalen.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie