Shanice van de Sanden: ‘Ik was maar heel af en toe buiten’

Shanice van de Sanden is tegenwoordig een van de sterspelers van Oranje. Sinds het Nederlandse Vrouwenelftal in 2017 het EK voetbal won, is de aanvalster een van de gezichten van het team. Dat is ook niet zo gek, want door haar korte haar, kleine postuur en felrode lippen is ze een opvallende verschijning.

Make-up

Momenteel heet de voetbalster een luipaardprint in haar haar laten verven, en altijd ziet ze er goed verzorgd uit. Terwijl andere voetbalsters hun haar in een slordige knot hebben en geen make-up op hebben, heeft zij standaard lippenstift op. ,,Ik ben de enige speelster ter wereld die met veel make-up speelt. Ik vind het helemaal niet erg als ik aandacht krijg. Ik kan daar wel van genieten en haal er juist extra energie uit. Dat had ik eerder nooit gehad, maar ik ben blij toe dat ik niet verkramp”, zei de voetbalster vorige week tegen het AD.

Computeren

Vol overgave stort Shanice zich iedere keer weer op de wedstrijd, maar vroeger had ze een stuk minder focus. Ze is pas op latere leeftijd begonnen met voetballen, en deed als kind maar één ding: computeren. ,,Ik zat in die periode alleen maar achter de computer, te luisteren naar muziek en te sms’en met mijn klasgenoten”, vertelt ze tegen TROUW. ,,Als ik van school kwam, rende ik meteen naar boven. Als mijn moeder riep dat het eten klaar was, bleef ik alsnog een halfuurtje zitten. Tot ze nog een keer riep. Na het eten ging ik weer op de computer en daarna slapen. Heel af en toe was ik met klasgenoten en vrienden buiten.” Uit zichzelf was ze nooit gaan voetballen, maar omdat een buurman haar opgaf bij een voetbalclub in IJsselstein, gaf ze het toch een kans.

Als over een aantal jaar de voetbalcarrière van Shanice erop zit, kan ze een andere droom laten uitkomen: ,,Een eigen kapperszaakje in Utrecht zie ik wel voor me. Zo’n winkel met ergens achterin een koffietentje waar de mensen lekker kunnen kletsen en een koffietje kunnen drinken.”