Sharon maakt stevige kost

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Stevige, winterse kost met een exotisch tintje. Als geen ander weet DenD tv-kok Sharon de Miranda hoe ze de lekkerste gerechten een extra twist kan geven om het nóg lekkerder te maken. „Deze keer heb ik gekozen voor Surinaamse bruine bonen met rijst en een heerlijke, ouderwets bereide cake met appel en walnoten. Genieten maar!

Grootmoeders cake met appel en walnoten

✔ 250 gr. witte basterdsuiker
✔ 250 gr. zelfrijzend bakmeel
✔ 250 gr. roomboter
✔ 4 eieren
✔ 100 gr. ongezouten walnoten
✔ 1 grote, zoetzure appel
✔ 1 theel. vanille essence
✔ 1 eetl. rum
✔ 1 theel. kaneelpoeder
✔ Snufje zout

Bereiding voor 4 personen:
• Verwarm de oven voor op 170 gr. Laat de roomboter zacht worden en mix de boter samen met de basterdsuiker op de hoogste snelheid totdat het luchtig is.
• Meng er 1 voor 1 de eieren door. Zeef het bloem en roer dit met een spatel door het beslag. Vervolgens klop je alles op de hoogste snelheid met de mixer door. Voeg de rum, vanille essence en de kaneelpoeder eraan toe. Je beslag is nu klaar. Cake-appel
• Schil en snijd de appel in plakjes. Vet een cakevorm in met wat roomboter en verspreid op de bodem 1 eetlepel basterdsuiker met hier op een paar plakjes appel en een paar walnoten. Giet de helft van het beslag in de cakevorm en leg daarop een paar plakjes appel en walnoten. Voeg de andere helft van het beslag toe en plaats de overige walnoten erboven op.
• Bak de cake 60 minuten af in de voorverwarmde oven. Om zeker te weten of de cake gaar is prik je er met een saté prikker in, als deze er schoon uitkomt is je cake goed. Zo niet dan nog even langer afbakken.


Bruine bonen met rijst

✔ 400 gr. gekookte bruine bonen
✔ 1 ui
✔ 2 teentjes knoflook
✔ 10 gr. gember ✔ 1 tomaat ✔ 200 gr. gerookte spekblokjes
✔ 500 gr. kippendijen
✔ 1 rookworst
✔ 1 Madame Jeanette
✔ 1 bosje selderij
✔ 2 laurierblaadjes
✔ 4 eetl. ketjap
✔ 300 gr. Pandan rijst

Bereiding voor 4 personen:
• Bak in een wok de spekblokjes goudbruin zonder olie of boter. Snipper het uitje, hak de knoflook en gember fijn. Snijd de tomaat in blokjes en snijd de kippendijen in vieren. Voeg de gember, knoflook en het uitje toe aan de spekjes en roerbak dit 1 minuut mee.
• Voeg je de gesneden tomaat en de kippendijen eraan toe. Voeg de ketjap eraan toe en roer het goed door. Snijd de rookworst in plakjes en voeg dit toe aan de pan. Dan doe je de bruine bonen erbij en voeg je net zoveel water toe aan de pan, totdat de producten net onder het water liggen. 

• Doe de laurierblaadjes en de Madame Jeannette erbij en laat je alles 15 tot 20 min. sudderen. Let op dat de Madame Jeanette niet kapot gaat! Tot slot hak je de selderij en roer je dit erdoorheen.

• Zet de pan met rijst, zonder deksel op een gaspit op hoog vuur. Zodra het water begint te koken, draai je het vuur naar de laagste stand en doe je een deksel op de pan. Laat dit 12 min. op laag vuur staan. Na 12 min. zet je het vuur uit en laat de rijst nog ca. 10 min. staan met deksel op de pan. Roer de rijst los met een vork

Tags

CAKEHERFSTSHARON DE MIRANDA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck