Sharon op de hippe toer! 

||
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

,,De bowl is tegenwoordig helemaal hip”, zegt DenD tv-kok Sharon de Miranda over de trend om een kom vol lekkers te serveren. ,,Vandaar mijn recept van de sushibowl. Enorm smaakvol en in een mum van tijd klaar.” Daarnaast introduceert Sharon graag ‘dukkah’ aan u. ,,Dit is een heerlijk mengsel van noten en specerijen. U kunt het gebruiken voor over de salade, in de soep, over de rijst en, zoals ik nu heb gedaan, als dip voor naanbrood. Het recept is voor een flinke pot dukkah. Vooral lekker om mee te experimenteren!”  

Sushibowl met zalm, avocado en sojabonen

Het boodschappenlijstje

250 gr. sushirijst

2 eetl. rijstazijn

2 norivellen

200 gr. zalmfilet

2 eetl. sesamzaad

1 teentje knoflook

1 komkommer

1 rode ui

100 gr. sojabonen

2 avocado’s

Scheutje sesamolie

Peper en zout

20 gr. gember

 

Bereiding voor 4 personen: 

  • Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Doe de rijst in een ruime kom en roer derijstazijn erdoor, met wat peper en zout naar smaak. Rasp de gember zo fijn mogelijk en roer deze door de sushirijst.  
  • Snijd de zalmfilet in blokjes van ongeveer 3 cm. dik en meng hier 1 teentje geperste knoflook en een scheutje sesamolie doorheen.  
  • Maak de avocado’s schoon, verwijder de pit en snijd deze in plakjes. Snijd met een dunschiller lange slierten van de komkommer. Snijd de rode ui in ringen. Kook de sojabonen gaar en rooster in een hete koekenpan de sesamzaadjes goudbruin (blijf erbij staan, want het is binnen 30 seconden klaar!). 
  • Voor het opmaken neemt u een kommetje. Plaats hierin eerst een norivel, dan wat rijst en bouw het vervolgens op als een schilderij. Als laatst strooit u er wat sesamzaadjes over. 

 


Dukkah met naanbrood  

Het boodschappenlijstje 

Dukkah 

75 gr. walnoten 

75 gr. amandelen  

50 gr. hazelnoten 

50 gr. cashewnoten 

2 eetl. sesamzaad 

2 eetl. olie 

Grof zeezout naar smaak 

1 theel. komijnzaad 

1 theel. venkelzaad 

1 theel. fenegriekzaad  

 

Naanbrood 

500 gr. zelfrijzend bakmeel 

400 gr. Griekse yoghurt 

zout 

1 eetl. pesto   

2 dl. olijfolie 

 

Bereiding Dukkah voor 4 personen: 

Verwarm de oven voor op 180 gr.  Plaats alle noten en specerijen op een ovenschaal en bak

nfd

deze 10 min. af. Laat het goed afkoelen, voeg alle zaden, specerijen en olie toe en maal het mengsel vervolgens fijn met een vijzel of in de keukenmachine. 

Bereiding Naanbrood 

Meng het zelfrijzend bakmeel samen met yoghurt, wat zout, en de pesto tot een elastisch deeg. Verdeel dit deeg in 4 stukken en rol deze uit tot ongeveer 2 cm dik.  Smeer de bovenkant en de onderkant in met wat olijfolie en bak de naanbroden in een koekenpan gaar: 2 min. aan beide kanten.

Serveer de Dukkah en het naanbrood met wat olijfolie. Eet smakelijk!

Tags

KOKENRECEPTENSHARON

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck