Sharon’s specialiteiten voor papa ,,Hier worden vaders blij van!”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Dat de liefde van de man ook door de maag gaat, weet DenD tv-chef Sharon de Miranda als geen ander. Daarom selecteerde ze speciaal voor vaderdag recepten waar de meeste mannen erg blij van worden. ,,We maken Mexicaanse tosti’s die quesadilla’s heten én Kapsalon met patat, shoarma en groente”, vertelt Sharon. ,,Als papa daar niet blij van wordt, weet ik het ook niet meer!” 

Pittige Quesadilla met een Popeysalade 

Het boodschappenlijstje: 

8 tortilla’s  

2 gele paprika’s  

2 tomaten  

2 rode uien  

Bosje koriander 

4 el sambal Badjak 

200 gr. cheddar cheese 

200 gr. geraspte kaas 

100 gr. gewassen spinazie  

Halve komkommer 

Balsamico dressing 

100 gr. fetakaas 

Bereiding voor 4 personen: 

Snijd de paprika’s en de tomaten in kleine blokjes en pel en snipper de rode uien.  

Smeer 1 el. sambal op 2 tortilla’s en beleg je 1 ervan met 50 gr. cheddar cheese, wat tomaat, rode ui, paar blaadjes verse koriander, paprika en 50 gr. geraspte kaas.  

Leg de andere tortilla erop en bak deze ook 3 minuten per kant op laag vuur. Deze handeling herhaal je tot al de tortilla’s op zijn.  

Maak een salade van de spinazie met fetakaas, wat rode ui, een paar plakjes komkommer en breng het op smaak met een klein beetje Balsamico dressing.  

Kapsalon 

Het boodschappenlijstje: 

700 gr. verse friet 

100 gr. gesneden ijsbergsla  

50 gr. gesneden rode kool 

1 rode ui 

2 tomaten 

Halve komkommer 

500 gr. shoarma reepjes 

150 gr. geraspte kaas 

Jalapeño pepers naar smaak 

Knoflooksaus  

Chilisaus  

Peterselie 

Lente-ui 

Bereiding voor 4 personen: 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Frituur de frietjes goudbruin en bak de shoarma gaar. Snijd de ui in halve ringen en laat de jalapeños uitlekken.   

Vervolgens bouw je de kapsalon in een ruime ovenschaal op. Begin met de frietjes met daarop de shoarma. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en snijd deze plakjes.  

Snijd de tomaten en rode ui in dunne plakken en verdeel deze op de shoarma verspreid hierop de ijsbergsla, rode kool ende pepers.  

Verdeel de kaas over de shoarma en bak het ongeveer 5 min. in de oven tot de kaas is gesmolten. Besprenkel de kapsalon met knoflooksaus, chilisaus en versier het met wat lente-ui en peterselie. 

Tags

RECEPTVADERDAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck