Shary-An en Loiza Lamers in Pride-editie Nu we er toch zijn

Door: DitjesDatjes
15-07-2020

Ellie Lust, Shary-An Nivillac en Loiza Lamers trekken voor een speciale Pride-editie van het BNN-programma Nu we er toch zijn door Nederland. In een week bezoeken zij, net als Jurre Geluk en Rob Jetten, ieder een gemeente om te testen hoe open minded en LHBTQ+-vriendelijk Nederland is, maakte de omroep woensdag bekend.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In het programma, dat van 27 tot en met 31 juli te zien is, onderzoeken de presentatoren niet alleen de gastvrijheid van gemeenten, maar ook hoe solidair inwoners zijn met de LHBTQ+-community. Ze onderwerpen inwoners aan bepaalde testen en ontmoeten mensen uit die gemeenschap die hun ervaringen delen. Jurre: “Ik hoor weleens dat mensen denken dat de LHBTQ+-emancipatie in Nederland inmiddels wel oké is, maar in werkelijkheid valt dat behoorlijk tegen. Zeker nu we dit jaar niet bij elkaar kunnen komen op Pride-evenementen, is het belangrijker dan ooit om de verhalen van deze groep mensen te laten horen en te onderzoeken hoe open minded Nederland nou écht is.”

Jurre Geluk trapt op maandag 27 juli af in Enschede, daarna gaat Ellie Lust naar Ede. Rob Jetten is te zien in Weert en Shary-An Nivillac test Westerkwartier. Loiza Lamers sluit op vrijdag af in Capelle aan den IJssel.

BNNVARA staat van 27 juli tot en met 2 augustus in het teken van de Pride, dat dit jaar vanwege de coronacrisis niet door kan gaan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD