Showbizz-deskundige Anette de Vries: ‘André, geef Rachel nog één kans…’  

Door: Anette de Vries
27-11-2022

Bewoners van het wijkje De Maricken in Wilnis kunnen opgelucht ademhalen. André Hazes lijkt toch niét hun nieuwe superstar-buurman te worden, wat ze de oh zo gevreesde Meiland-taferelen bespaart. Ondertussen likt Rachel haar wonden… 

André Hazes had nog maar net getekend voor zijn nieuwe twee-onder-een-kapwoning. Lekker om de hoek bij zijn moeder, zo was het idee. En toen ineens was het hommeles met Rachel, een primeurtje van Yvonne Coldeweijer, die berichtte dat hij alle contact met Rachel heeft verbroken. Met het doorknippen van die navelstreng is de kans klein dat hij de verhuisdozen nog gaat inpakken.  

Aanzoek 
Ach, we zijn niet anders meer gewend: elke keer als André een grote, veelal impulsieve stap zet, zoals de aanschaf van een koophuis (of iemand een aanzoek doen) kun je er donder op zeggen dat zijn leven een totaal andere wending neemt, dwars tegen de stroom in. Zo liet hij ex Sarah ook al eens zitten met hun in allerijl op de kop getikte liefdesnestje in Rotterdam. Na een pitstop bij zijn moeder in Mijdrecht nam hij zijn vervolg-prooi, Anne Rose Zonneveld, prompt mee op huizenjacht. De geschiedenis herhaalde zich bij Sarah II. Nu heeft hij zich alweer een tijdje bij Monique en zijn zoon gevoegd in zijn kerstig verlichte villa in Berkel en Rodenrijs. 

Brief
André heeft een goede reden om met zijn moeder te breken: hij schijnt bewijs te hebben dat zij een nasty brief aan Sarah I heeft laten lekken aan Yvonne. Daarin probeert hij zijn dumppartij recht te breien door Monique een kopje kleiner te maken –  koren op de molen van Rachel. 

Toxisch
Het lijkt me dat we gerust kunnen spreken van een toxische relatie tussen moeder en zoon. In zijn zoektocht naar zichzelf lijkt Andre te veel onder invloed te staan en afhankelijk te zijn van Rachels erkenning en goedkeuring. Rachel opereert ongetwijfeld vanuit een goed moederhart. Ze zal haar kinderen niet met opzet pijn doen, maar de vraag is of ze haar eigen fouten en tekortkomingen wel ziet? Uiteindelijk is dat is de enige manier om tot inkeer te komen en de band met haar beide kinderen te herstellen.  

Sorry
Of de muur die André heeft opgetrokken van tijdelijke aard is of niet, zal de tijd leren. Hoe dan ook zou de zanger er goed aan doen om zijn moeder nog één kans te geven… om sorry te zeggen! En om uit te spreken dat ze hem, ongeacht de consequenties voor haar, vrijlaat om te leven alsof het zijn eerste dag is.   

Lees ook de vorige column van Anette: www.ditjesendatjes.nl/showbizz-expert-anette-de-vries-krijgt-dochter-linda-de-mol-trap-na/

Meer DenD