Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Beatrix gruwelt van prins Harry’s autobiografie!’

Matthieu weet iets over prinses Beatrix
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

De autobiografie van prins Harry liegt er niet om. De prins die ervan overtuigd is dat zijn echtgenote Meghan niet werd geaccepteerd, bevuilt zijn eigen nest. De wereld kijkt verbijsterd toe (en smult). Bij prinses Beatrix roept dit ongetwijfeld nare herinneringen op.

Zwaar gefrustreerd zijn ze. Een interview aan Oprah Winfrey, een Netflixserie en nu is er de autobiografie van prins Harry. De tweede zoon van koning Charles bevuilt opnieuw zijn eigen nest. Kennelijk is het Harry vooral om het vele geld te doen. De ‘rode prins’ is immers geen vriend van de media die hij verantwoordelijk houdt voor de dood van zijn moeder en de schendingen van zijn en Meghans privacy.

Dat uitgerekend deze prins nu dagelijks die gehate media pikant nieuws voorschotelt, geeft te denken. Nu Harry iets te verkopen heeft, wil hij zelfs dansen met de duivel.

Bedrogen
De affaire doet het Britse koningshuis geen goed. Familievetes die voor de buitenwereld verborgen moesten blijven, liggen op straat. Het komt de Oranjes bekend voor. Aan het begin van deze eeuw had onze koninklijke familie haar eigen ‘Harry en Meghan’. Dat waren prinses Margarita (dochter van Irene) en echtgenoot Edwin de Roy van Zuydewijn.

Net als Harry en Meghan voelde ook dit echtpaar zich onheus behandeld door de andere royals. ’Het is een grote teleurstelling om vanuit de eigen familie en mensen direct om ons heen zo bedrogen te worden’, schreef Margarita aan (toen nog) koningin Beatrix.

Verwijten
Margarita en Edwin stapten naar opinieblad HP de Tijd en deden uitgebreid verslag van de mores binnen de koninklijke familie. Over de omgangsvormen en de hiërarchie – wie kleineerde wie? – maar bovenal over het feit dat de Familie nieuwkomer Edwin niet accepteerde en de tegenwerking die het stel ondervond aan het hof. 

,,Ik heb je al meerdere malen op deze problematiek gewezen, het wordt nu echt tijd voor maatregelen’, schreef Margareta aan tante Beatrix. Koning Charles en prins William krijgen al maandenlang hetzelfde verwijt naar hun hoofd geslingerd.

Berooid
Wie er gelijk heeft? Tja, waar twee vechten hebben er meestal twee schuld. Wel is duidelijk dat het moddergooien nooit tot een overwinning leidt. Zo liet Beatrix destijds teleurgesteld aan Margarita weten: ‘Je hebt hen die van je houden gekwetst, hun beste gevoelens gekrenkt en vriendschap geschonden.’ 

Margarita koos uiteindelijk eieren voor haar geld. Ze scheidde van Edwin en hertrouwde met Tjalling Siebe ten Cate, met wie zij een gezin stichtte. Edwin bleef verbitterd en berooid achter. Het zou me niet verbazen als de Britse koninklijke soap een soortgelijk einde krijgt.

[poll id=”154″]

Tags

CHARLESEDWINHARRYKONINGKONINGINMEGHANPRINSWILLIAM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck