Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Carice van Houten als omstreden asfaltridder!

Showbiz-deskundige Matthieu Slee vergelijkt Carice van Houten met een omstreden asfaltridder.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Sinds Game of Thrones trekt Carice van Houten steeds vaker de aandacht als asfaltridder. Zaterdag werd de actrice opnieuw door de politie afgevoerd omdat ze meedeed aan de blokkade van de A12. Van alle kritiek trekt ze zich niks aan.

Het lijkt wel een film. Als een moderne Jeanne d’Arc voert Carice in het Haagse de ‘troepen’ van Extinction Rebellion aan. Ze kan niet anders, want ze heeft een heilige missie. „Als je de realiteit durft te zien, dan kan je niet anders dan in actie komen.” Carice voelt zich angstig, boos, verdrietig en schuldig over de klimaatverandering die Moeder Aarde zou bedreigen. 

Gedachtensprongetjes
Niet voor niets riep ze de hulp in van een klimaatpsycholoog. Ook leidt alle stress tot opmerkelijke gedachtensprongetjes en uitspraken. Zo vertelde Carice eerder dat ze haar zoontje liever geen springkussen voor zijn verjaardag wilde geven omdat het voor die activiteit op die augustusdag waarschijnlijk ‘extreem heet’ zou zijn door de opwarming van de aarde. 

Naderende noodlot
Sinds ze zich uitspreekt voor klimaatacties, wordt Carice bekritiseerd en soms zelfs weggehoond. Ze wordt hypocriet genoemd, vooral omdat ze – zo benadrukte Story-hoofdredacteur Guido den Aantrekker deze week – nog steeds frequent in het vliegtuig zou stappen. Maar Carice, overtuigd van het naderende noodlot, laat zich niet van de wijs brengen.  

Alle haters
,,Ik houd er niet van om mensen tegen me in het harnas te jagen, maar ik kan niet anders. Ik kan mijn kind niet meer in de ogen kijken.” En tijdens een klimaatactie merkte ze op: ,,Voor alle haters : ik stond in Den Haag voor het mooiste dat we hebben. Het leven. Ook dat van jullie en jullie kinderen. Graag gedaan. Dat meen ik. Groetjes van jullie hypocriete k***wijf.”

Klimaathelden
En wie weet, misschien komt er uit al het snelweggedoe nog wel iets moois voort. Een Netflixserie over de wijze waarop Carice de wereld wist te redden? Voor de zekerheid zou Carice, voordat ze de A12 hielp te blokkeren, zich er namelijk van hebben verzekerd dat een eventuele veroordeling haar acteercarrière in de VS niet zou schaden. Tja, ook ‘klimaathelden’ moeten eten.

Tags

CARICE VAN HOUTENGUIDO DEN AANTREKKERMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck