Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Dáárom brak Jutta écht met Koen!”

Matthieu weet iets over Jutta
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Reed Koen Verweij een scheve schaats? Is de schaatskampioen door het ijs gezakt? Staat Jutta Leerdam nu in de kou? De woordgrapjes liggen voor de hand. Maar wat speelde er werkelijk tussen Koen en de veel jongere Jutta waardoor het uiteindelijk wel mis móest gaan?!

‘Koen en Jutta – Alles of Niets’ is de naam van de documentaire die op Videoland te zien is. Ik heb het natuurlijk over Koen Verweij en Jutta Leerdam. Het liefdeskoppel van wie hun schaatsromance deze week uiteenspatte. Daarmee is een eind gekomen aan vijf jaar lief en leed en vooral keihard sporten. ,,We zitten in verschillende fases van ons leven en zijn niet meer de match die we ooit waren”, liet Jutta koeltjes weten: ,,Ik gun hem het allerbeste.” Ik denk zelf dat het beste nu pas op zijn pad komt.

Niets ten nadele van Jutta Leerdam. Ze is beeldschoon, gepassioneerd en succesvol. Maar hoe leuk kan het zijn om in een relatie te zitten waarin werkelijk alles draait om de schaatssport, om trainen en presteren op het allerhoogste niveau?! Op een gegeven moment moet je dat toch beu worden? Het was Yvonne Coldeweijer die onthulde dat Koen zoenend met een onbekende jongedame was betrapt in een nachtclub. De schaatsheld zou zijn ‘ogen’ overigens al vaker de kost hebben gegeven.

Liefdesvonk

Jutta maakte vrijwel direct na Yvonne’s scoop de relatiebreuk wereldkundig. Ging ze werkelijk over één nacht ijs? En dat alles vanwege een ‘verboden kus’? Koens gedrag was niet chic, maar om een relatie dan zo abrupt te beëindigen! Aannemelijker is het dat de liefdesvonk al veel eerder was gedoofd. Dat vermoeden werd bevestigd toen Koen per direct zijn schaatscarrière beëindigde omdat hij fysiek niet meer in staat is om op topniveau te presteren. Volgens mij de echte reden dat ze uit elkaar gaan.

Zo was het al een teken aan de wand dat Jutta dit voorjaar uit schaatsteam Worldstream-Corendon stapte, terwijl ze dit team nota bene samen met Koen was begonnen. Jutta liet destijds weten: ,,Ik heb de laatste tijd veel nagedacht, dingen op een rijtje gezet. Ik denk dat ik met deze stap de juiste keuze heb gemaakt.” Het moet voor Koen frustrerend zijn geweest dat zijn veel jongere partner nog steeds de grote schaatsbelofte is die haar dromen wil waarmaken, terwijl zijn eigen carrière feitelijk al voorbij was.

Schaatsgoud

Koen en Jutta – Alles of Niets’. Voor de buitenwereld hadden ze álles, maar hun relatie is op niets uitgelopen. Is dat droevig nieuws? Ach… Jutta (23) stort zich weer volledig op het schaatsen (zonder dat er thuis een mokkende vriend op haar wacht) en Koen (bijna 35) heeft eindelijk de kans om al datgene te doen waar hij tijdens zijn jarenlange jacht op schaatsgoud geen tijd voor had. Het is zoals Jutta zei: ,,We zitten in verschillende levensfases en zijn niet meer de match die we ooit waren.”

[poll id=”83″]

Tags

JUTTA LEERDAMKOEN VERWEIJYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck