Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Déze grofgebekte studenten verpesten het voor Amalia!

Matthieu vindt iets over studenten
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Ze had zich er enorm op verheugd! Maar prinses Amalia wordt toch géén lid van het studentencorps. Om meerdere redenen distantieert ze zich van de ‘elitaire’ proleten van A.S.C./A.V.S.V. Studenten voor wie obsceen gedrag een feestje is en alle vrouwen hoeren zijn.

Proleten! Zo kan een aantal leden van het studentencorps A.S.C./A.V.S.V. het best worden getypeerd. De obscene uitspraken van bralstudenten die vrouwen wegzetten als hoer, hebben velen geschokt. Deze rel heeft Amalia ongetwijfeld doen besluiten dít collegejaar geen lid te worden van het Amsterdamse studentencorps. Daarmee breekt de prinses met een familietraditie. Haar vader, grootmoeder en overgrootmoeder waren immers wel lid van een studentenvereniging. Maar Amalia heeft geen keuze.

Wanstaltig
Voor de prinses is het ‘not done’ om zich te verbinden aan A.S.C./A.V.S.V. Hier kan en mag ze niet mee geassocieerd worden. Amalia zou naar mijn mening overigens niet alleen dit collegejaar moeten afzien het lidmaatschap, maar ook de komende jaren. Wie wil lid zijn van een club waar dit verwerpelijke gedachtengoed ‘als lollig’ wordt beschouwd? De burgemeester beraadt zich nog op maatregelen, maar ik zeg: sluit die tent en stuur die wanstaltige corpsballen terug naar waar ze vandaan komen!

Kaalgeschoren
Het is ook niet voor het eerst dat A.S.C./A.V.S.V. negatief in het nieuws komt. Zo herinnerde tv-programma Andere Tijden aan een incident uit 1962 dat de buitenlandse pers haalde. Kaalgeschoren ‘feuten’, onder wie Edwin Rutten (Ome Willem), kregen destijds van een ouderejaars te horen: ‘En nu gaan we Dachautje spelen!’, verwijzend naar het concentratiekamp. De feuten kregen een zwijgplicht, maar het incident werd alsnog wereldkundig nadat ‘feut’ Wim Noordhoek (de latere VPRO-journalist) verontwaardigd het corps verliet en zijn vader erover informeerde, die stapte naar de media.

Studentenkliek
Stel je voor dat Amalia lid zou zijn geworden van A.S.C./A.V.S.V. Dat er wederom obscene ‘grappen’ worden gemaakt. En dat er opnieuw een held is die het naar buiten brengt, zoals eerdergenoemde Wim Noordhoek. De wereld zou te klein zijn en de schade voor prinses Amalia (en het koningshuis) enorm. Dat Amalia deze ranzige studentenkliek (ook zij die de opmerkingen vrolijk voor lief namen en zaten te joelen) de rug toekeert, is niet meer dan logisch. En dat Amalia breekt met de familietraditie? Ach, sommige tradities zijn nu eenmaal niet meer van deze tijd.

[poll id=”87″]

Tags

A.S.C./A.V.S.V.AMALIAEDWIN RUTTENOME WILLEMPRINSES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie