Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Déze keuze moet Linda de Mol maken! 

Linda moet van Matthieu kiezen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

,,Ik heb wat uit te zoeken met Jeroen”, mompelde Linda de Mol nadat ze met haar ‘ex’ was betrapt in Parijs. Het Openbaar Ministerie heeft zijn eigen onderzoek inmiddels afgerond en daagt Jeroen Rietbergen voor de rechter. Wat beslist Linda..?

Vanavond schittert ze op SBS6 als vanouds weer met het populaire Miljoenenjacht. Want hoewel het merk ‘Linda de Mol’ veel schade heeft opgelopen door de onstuitbare seksdrang van haar grote liefde Jeroen Rietbergen, blijven veel kijkers Linda vooralsnog trouw. 

Die loyaliteit zal Linda zelf ook verrassen. Immers, de afgelopen maanden heeft ze ‘haar publiek’ meerdere malen flink voor het lapje gehouden. Vooral over haar relatie met Jeroen. Linda zou haar overspelige partner na de Voice-onthulling direct de deur hebben gewezen en later beweerde ze dat er van een verzoening geen sprake was: „Nee, we zijn beslist niet weer bij elkaar. We praten af en toe. Met hulp van een therapeut, omdat er nogal wat gebeurd is.”

Zedendelicten
Nadat ze samen waren betrapt, moest Linda schoorvoetend toegeven: ,,Ik heb wat uit te zoeken met Jeroen.” In gewone-mensentaal: ‘Ja, we zijn weer samen’. Maar dat was vóórdat het OM bekendmaakte dat Jeroen wordt vervolgd voor vermeende zedendelicten. De verdachte reageerde vol onbegrip. ,,Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd en ik heb hard aan mezelf gewerkt.” Dat is mooi, maar het maakt het oordeel van de rechter niet overbodig.

Andere vrouwen
Volgens Jeroen heeft hij zich bij The Voice nooit schuldig gemaakt aan ‘dwang, aanranding of verkrachting’. Maar als dat zo is, waarom betuigde hij dan publiekelijk spijt? Omdat hij Linda opnieuw had bedrogen met andere vrouwen? Dat had hij ook binnenskamers kunnen doen. Dan was het een privéaangelegenheid geweest. Want dat is wat sommige fans van Linda roepen. Die steun is sympathiek, maar het argument dat dit ‘privé’ is, klopt niet. Daarvoor was het Voice-schandaal te omvangrijk en het leed van de vermeende slachtoffers te groot. Ook maakt Jeroens relatie met ‘mediapersoon’ Linda deze affaire tot nieuws.

Veroordeling
Immers, Linda heeft zich decennialang gepresenteerd als powervrouw. Haar personality magazine – over liefde, seks en geluk – was voor veel vrouwen een bron van inspiratie. En juist omdat het door Linda’s columns zo persoonlijk was, is deze kwestie nieuws. Heeft Linda schuld aan de vermeende misdragingen van Jeroen? Natuurlijk niet. Kan ze het zich permitteren om Jeroen na een eventuele veroordeling terug te nemen? De kijker/lezer zal moeten uitmaken of ze dan nog geloofwaardig is. Maar misschien maakt het Linda helemaal niks uit wat u en ik ervan vinden. Liefde maakt blind…

Tags

JEROEN RIETBERGENLINDA DE MOLMATTHIEU SLEETHE VOICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck