Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Dít is de PRAATPOP van John de Mol!’ 

Matthieu vindt iets over John de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Hij zegt wat de gewone man denkt. Althans, dat wordt beweerd. In werkelijkheid zegt Johan Derksen vooral datgene wat bij zijn broodheer John de Mol in de smaak valt.

John de Mol bood hem een podium en vooral veel geld. Johan Derksen accepteerde dat gretig en als tegenprestatie verkondigt hij sindsdien wat John graag wil horen. Derksen is de PRAATPOP van De Mol! Dus als Tim Hofman in BOOS pijnlijk duidelijk maakt dat er binnen TALPA (John zelf?) mensen zijn die hebben gezwegen over grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, dan richt de Snor zijn pijlen op Tim. ‘Hofman wringt zich nu in allerlei bochten om onthullingen te doen die dat eigenlijk niet zijn.’ 

Na de eerste BOOS-uitzending over The Voice of Holland voelde Derksen zich ook al geroepen om voor zijn baas in de bres te springen. Vrouwelijke TALPA-medewerkers die verontwaardigd waren over de uitspraken van De Mol plaatsten een advertentie in het AD. Derksen maakte ze met de grond gelijk. ,,Heel laf! Heel laf! Anoniem! Al die dames die nu meehuilen met de wolven in het bos dat John zo kil was…”  

Corrigerende tik
Derksen heeft weinig empathie met vrouwen die het slachtoffer zijn van grensoverschrijdend gedrag. Of meent hij dat zijn Grote Weldoener (en diens familie) bescherming verdient? Want dat er tegen Johnny de Mol aangifte is gedaan wegens zware mishandeling en poging tot doodslag, wordt door Derksen eveneens gebagatelliseerd. ‘Als je tegenwoordig je vrouw een corrigerende tik geeft, moet je van de tv.’ 

Campingzender
Op dezelfde wijze verdedigt Derksen ook de beslissing van De Mols SBS6 om Peter Gillis op de buis te houden. Dat Gillis ervan wordt verdacht dat hij zijn partner heeft mishandeld, vindt Derksen geen reden om hem van de buis te halen. ‘Laat de kijker zelf bepalen of ze naar die Gillis kijken, want als er in één op de drie gezinnen huiselijk geweld is, dan zal de tv-wereld ook bol staan van het huiselijk geweld.’ Als het maar vaak genoeg gebeurt, is het voor de Snor kennelijk oké.

Bejaarde man
Gelukkig zit er een aan- en uitknop op de televisie. Want waarom zou je willen kijken naar een bejaarde man die er middeleeuwse opvattingen op nahoudt en die trots vertelt dat hij in zijn jonge jaren een bewusteloze vrouw met een kaars heeft gepenetreerd? Ook is Derksen laf, want op het moment dat de wereld over hem heen viel, bleek de ‘smakeloze anekdote’ opeens een verzinsel.

Zou Johan Derksen écht denken dat hij verwoordt wat de ‘gewone man’ denkt? Ik denk het niet. Ik denk dat Derksen zelfs niet verwoordt wat John de Mol denkt. Ik denk dat Derksen vooral datgene verwoordt waarvan hij dénkt dat het bij De Mol in goede aarde valt. Met zijn opvattingen zit Derksen bij TALPA op de juiste plek en sinds het kaars-incident is duidelijk dat niets of niemand hem daar nog weg krijgt.

[poll id=”98″]

Tags

JOHAN DERKSENJOHN DE MOLPETER GILLISTALPATHE VOICETIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck