Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Dít kan André Hazes niet voorkomen!”

Matthieu vindt iets over André
Door: Matthieu Slee
16-07-2022

André Hazes doet al geruime tijd niks. En toch houdt hij Nederland flink bezig. Speculaties over zijn privéleven en opmerkingen over zijn gedrag domineren het nieuws. Zo opperde Maarten van Rossem of Dré niet beter af zou zijn in een psychiatrische inrichting. Ik zie dat anders…

André Hazes is al een jaar van het bijkomen van zijn burn-out. Desondanks is hij vrijwel dagelijks in het nieuws. Dat komt door geruchten over verzoeningen met Monique, kortstondige romances en zijn buitenlandse reizen, waaronder naar de VS en Thailand.

Historicus Maarten van Rossem (De Slimste Mens) opperde dat André misschien beter af zou zijn in een psychiatrische inrichting. Die uitspraak viel helemaal verkeerd bij voormalig roddelkoning Albert Verlinde, die overigens in het verleden zelf graag de grenzen opzocht.

Inrichting

Of Dré zelf wakker ligt van de opmerking van Van Rossem is zeer de vraag. Hij verblijft met Monique in Thailand. Volgens de Telegraaf keert hij echter snel terug en zal dan zijn comeback maken op de bühne. Ook komt er een documentaireserie over André op Videoland. Voor de goede orde: ik ben het zelf niet met Maarten van Rossem eens.

André is naar mijn mening veel te slim voor een inrichting. Immers, hoeveel zangers met slechts één hit op hun naam verdienen zoveel geld en krijgen zoveel media-aandacht? Ik denk dat Dré een goede kans maakt als hij deelneemt aan De Slimste Mens.

Marketingtruc

Ook privé weet Dré te verrassen. Welke zanger kan de één na de andere mooie jongedame (en Bridget) verleiden zonder dat zijn partner hem resoluut uit huis schopt? André moet over bijzondere talenten beschikken om Monique zo vergevingsgezind te laten zijn (of zij is rijp voor die inrichting). En toch geloof ik dat dit sprookje niet kan voortduren.

De burn-out en de sabbatical waren, indien bedacht, werkelijk een ingenieuze marketingtrucs. Maar uiteindelijk is het niet toereikend. We willen ontroerd worden, meezingen en hossen. Dus dat nieuwe materiaal moet van niveau André Hazes Sr. zijn.

Relatiebreuk

Mocht die hit er komen, dan zal Andrés leven weer snel de mallemolen zijn waar hij eerder aan ontsnapte. Wat dan? Wordt hij opnieuw overspannen? Volgt er een tweede sabbatical? Nieuwe vriendinnen-voor-één-nacht?

Het lijkt dat André en Monique zelf nog durven vertrouwen op een gezamenlijke toekomst. Dat gun ik ze van harte, maar ik zou er geen geld op durven zetten. Ik geloof in een nieuwe hit, maar ik vrees dat Dré een definitieve relatiebreuk uiteindelijk niet kan voorkomen.

DenD vraagt zich af

Geloof jij nog in de relatie van André en Monique?

DenD

Meer DenD