Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Dít verpest alles voor Linda!’

Matthieu vindt iets over Linda de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Alles wat Linda de Mol deed veranderde jarenlang in goud. Maar de gouden jaren zijn voorbij. Linda wordt achtervolgd door wantrouwen, argwaan en achterdocht. Applaus heeft plaatsgemaakt voor kritiek. Dat is spijtig, maar (deels) ook haar eigen schuld.  

Voor veel vrouwen was Linda decennialang een inspirator. Ze had ongelooflijk veel succes met haar televisiewerk en magazine. Ze verdiende veel geld, maar leek voor de buitenwereld ‘zo gewoon’ en wars van kapsones. Ook al leidde Linda een benijdenswaardig miljonairsbestaan, compleet met Gooische villa, een Porsche op de oprit en een buitenverblijf in Portugal, haar vrouwelijke fans hadden het gevoel dat zij één van hen was. En Linda koesterde dat ‘girl-next-door vriendinnen-imago’.

Vrouwenborst
Alles wat ze verkondigde en ondernam, werd jarenlang met instemming en applaus ontvangen. Maar die tijd is voorbij. Zo was er afgelopen week veel te doen om de voorpagina van haar magazine. Bekende vrouwen staan topless op de cover van LINDA om de vrouwenborst te ‘normaliseren’. Een storm van kritiek barstte los. De deelnemende BN’ers zijn te mooi en slank en daardoor niet representatief en inclusief genoeg, zo klinkt het. Het is de tweede keer dat LINDA struikelt over de cover. Zo kreeg Linda eind vorig jaar al veel kritiek op haar ‘Oh wat een jaar’-voorpagina. 

Aanleiding toen was de inklapcover waarop Edsilia Rombley niet op de voorkant, maar op de binnenkant te zien was. Publiciste Janice Deul mopperde destijds: ,,Het komt vaker voor dat mensen van kleur achterin of op een minder prominente plek staan. Hier maakt tijdschrift LINDA zich ook schuldig aan.” Een pijnlijk verwijt, want Linda leek juist graag voorop te willen lopen in maatschappelijke ontwikkelingen.

Grensoverschrijdend
Sterker: Linda leek zich te willen spiegelen aan talkshowkoningin Oprah Winfrey. Niet voor niets haalde ze tien jaar geleden haar inspiratie voor magazine LINDA uit O, het blad van Oprah. Maar terwijl de naam van Oprah dit voorjaar nog door Time magazine werd geplaatst op de lijst van ‘100 meest invloedrijke personen’, brokkelt het imago van Linda steeds sneller af. Het grensoverschrijdende gedrag van (inmiddels ex-partner?) Jeroen Rietbergen speelt daarbij zonder twijfel een grote rol.

Velen betwijfelen dat Linda niet heeft geweten van Jeroens grensoverschrijdende gedrag (het beeld ontstaat van een bedwants die ongevraagd van de ene Gooische matras naar de andere overspringt). Dat Jeroen volgens gossipkoningin Yvonne Coldeweijer en weekblad Story tóch weer welkom zou zijn in haar villa, zullen juist de meest verstokte Linda-fans niet begrijpen. Maar Linda heeft het volste recht op haar eigen keuzes. Oók als haar fans zich daar steeds minder in herkennen en zich van haar afkeren.

Ook van Matthieu Slee: Déze grofgebekte studenten verpesten het voor Amalia!

Tags

EDSILIA ROMBLEYJOHN DE MOLLINDA DE MOLOPRAH WINFREYYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck