Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Doet DÍT Georgina Verbaan zwijgen?

Matthieu vindt iets over Georgina
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Na DWDD is Georgina Verbaan nu tafeldame bij Khalid en Sophie. Ze zat er timide bij. Wat is er gebeurd met het ‘opgewonden standje’ van weleer? Wordt ‘Sjors’ moe van zichzelf?

‘Het enige interessante aan Georgina Verbaan is dat ze geboren werd op 9 oktober, op dezelfde dag als ik’, schreef Herman Brusselmans in een vernietigende column over de actrice. De redactie van Khalid en Sophie is een andere mening toegedaan. Georgina mocht deze week weer als tafelgast aanschuiven.

Haar bijdrage aan het programma? Ze heeft zich aangesloten bij Extinction Rebellion en vindt dat het OM harder optreedt tegen klimaatactivisten dan tegen boeren. Heel ‘zorgwekkend’, aldus de actrice.

Boude uitspraak
De rol van tafeldame is niet nieuw voor Georgina. Ze mocht in het verleden ook regelmatig aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk in DWDD. Daar vertelde ze ooit dat tv-programma Het Zesde Zintuig doorgestoken kaart was, dat had ze uit betrouwbare bron vernomen.

Een uur na die bewering nam ze haar woorden alweer terug. ‘Ik heb het programma nóóit gezien en ben er nu achter dat de winnares iemand anders was. Het was dus geen doorgestoken kaart.’

Heel naar
Diezelfde Georgina noemde terrorist Osama Bin Laden ooit ‘een lekker ding’: ‘Ik zag hoe hij eruit ziet zonder baard en het is best een mooie man. Ook met baard heeft hij een prachtige kop.’

Van meer recente datum was haar reactie na de gijzeling in de Apple Store in Amsterdam waar de gijzelnemer door een dappere politieagent werd uitgeschakeld voordat hij slachtoffers kon maken. Georgina leefde vooral mee met de dader: ‘Toch heel naar dat die man is aangereden’.

Grote bek
Haar empathie voor die crimineel stond in schril contrast met haar opmerkingen aan het adres van sommige collega’s. Zo noemde ze oud-GTST-collega Victoria Koblenko ‘een ontzettend raar mens’ en ‘een contactgestoorde idioot’.

Ach, misschien moeten we Georgina niet al te serieus nemen. Sinds haar schooltijd speelt ze namelijk een rol. ‘Ik nam me voor: ik moet de status van outsider cultiveren. Ik werd de clown van de klas met een heel grote bek’.

Deprimerend
Die ‘grote bek’ trok ze graag en vaak open. Over fietsende toeristen, de ‘bont’ dragende Arie Boomsma, haar jeugdervaringen én over het teruglezen van haar eigen interviews. Dat laatste is steevast ‘een deprimerende ervaring’, merkte Georgina op. Veel mensen zullen dát met haar eens zijn.

Maar van een ‘grote bek’ was deze week bij Khalid niets te merken. Is Georgina haar eigen geneuzel soms beu? Dat is jammer voor Khalid, maar het zal Herman Brusselmans en vele anderen plezier doen.

Tags

ARIE BOOMSMAGEORGINA VERBAANHERMAN BRUSSELMANSMATTHIEU SLEEMATTHIJS VAN NIEUWKERK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck