Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Híer krijgt Marco Borsato steun!

Matthieu weet iets over Marco B.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het Openbaar Ministerie vervolgt Thijs Römer voor seksueel overschrijdend gedrag online. Ruud de Wild reageert op de radio sarcastisch en gebruikt dit nieuws om Marco Borsato een hart onder de riem te steken. Maar is dat ook terecht?

‘Mag ik de platen van Thijs nu niet meer draaien? Ik denk dat Thijs ook niet meer in de Top 2000 staat. Dan draai ik Marco Borsato!’ Ruud de Wild voegt de daad bij het woord en draait twee nummers van Borsato. Vervolgens doet De Wild een verkapte oproep om Borsato te steunen: ‘Binnenkort kan er weer gestemd worden voor de Top 2000, ik denk dat er veel mensen weer op deze platen gaan stemmen.’

Schandpaal
Of Thijs Römer en Marco Borsato grenzen hebben overschreden in hun contact met (te) jonge vrouwen is nog niet bewezen. Het OM vindt dat er genoeg aanwijzingen zijn om Römer te vervolgen, maar over Borsato is nog altijd niets bekend. Sowieso is het te vroeg om beide BN’ers publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Maar Ruud de Wild slaat in zijn rol van ‘advocaat van de duivel’ de plank mis. 

Getraumatiseerd
Immers, er zijn jonge vrouwen die het gevoel hebben dat er misbruik van hen is gemaakt. Of dat straks bewezen kan worden en/of strafrechtelijke consequenties heeft, is een andere zaak. Om uit een misplaatst gevoel van BN’er-solidariteit voor Römer en Borsato in de bres te springen, is beledigend voor de vrouwen die aangifte hebben gedaan. Ook is Ruuds actie om nóg een reden opmerkelijk…

De afgrond
De Wild, die twee dochters heeft, huilde bij de documentaire Eindeloos Gepest. ‘Ik voelde de onmacht en de woede. Dat meisje is naar de afgrond gepest. Alle ouders met kinderen moeten dit kijken. Dit moet je zien om te weten dat je je eigen kinderen en je omgeving in de gaten moet houden.’ De Wild leefde intens mee met het slachtoffer. Wat als straks blijkt dat ook deze BN’ers grenzen hebben overschreden? 

Onmenselijk
Thijs hoort snel of de rechter hem schuldig acht. Borsato wacht al ruim een jaar op de beslissing van het OM of het tot vervolging overgaat. Zowel voor de vermeende slachtoffers als voor Borsato is het onmenselijk dat het allemaal zo lang duurt. Dus, beste Ruud, gebruik je podium liever om het OM aan te sporen om haast te maken. Dat zet meer zoden aan de dijk dan het uit protest draaien van zijn plaatjes.

Lees ook van Matthieu Slee: Nick & Simon als ‘valse zusjes’

Tags

MARCO BORSATORUUD DE WILDTHIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie