Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Híerom gniffelt Hilversum om Jan Slagter!

Matthieu vindt iets van Jantje Slagter
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Hilversum gniffelt, maar Jan Slagter heeft het niet door. De MAX-baas is overtuigd van zijn eigen gelijk en grootsheid. Hij haalt keihard uit naar mensen met andere ideeën en verdedigt BN’ers die ernstig in de fout zijn gegaan. Maar wie hoog vliegt, kan diep vallen…

Jan Slagter heeft de wijsheid in pacht (denkt hij), is snel boos en steekt zijn ergernis zeker niet onder stoelen of banken. De MAX-baas vermaakt zich vooral als hij wordt bejubeld door de BN’ers die hij aan een baan heeft geholpen. Met leeftijdsgenoten die níet uit de MAX-ruif eten, heeft Jan minder op. Zo moest Henk Krol het deze week ontgelden.

Slagter noemt Henks nieuwe politieke ambities ‘zielig’ en merkte vals op: ,,Overal waar Henk kwam, brak de pleuris uit!” Henk Krol als ruziezoeker? Een gedurfde uitspraak van een omroepbaas die zelf de ruzies aaneenrijgt. Want de lijst is lang.

Vermeende affaire
BNNVARA-baas Suzanne Kunzeler moest het ontgelden, maar ook Loretta Schrijver, Marcel van Roosmalen, Gijs Groenteman en vele, vele anderen. Zelfs Mark Rutte wekte de toorn van de omroepbaas op. De aanleiding? Het grapje dat Rutte maakte op het Correspondents’ Dinner over Slagters destijds vermeende affaire met de dertig jaar jongere Lilian Marijnissen.

Chagrijnig merkte Slagter na afloop op: ,,Privé is privé. Ik vond dat niet echt passen. En dan druk ik me genuanceerd uit.” Later kwamen Slagter en Marijnissen in reactie op de aanhoudende geruchten met een verklaring: ,,Wij kunnen het zowel maatschappelijk als op persoonlijk vlak met elkaar vinden en ervaren een goede vriendschap. Dit betekent niet dat er sprake is van een relatie.” (Een goed verstaander heeft aan een half woord voldoende.)

Redactiepestkop
Het morele kompas van Slagter lijkt vooral afgestemd op zijn Hilversumse ‘inner circle’. Nadat de misstanden bij De Wereld Draait Door naar buiten waren gekomen, sprong hij direct in de bres voor bullebak Matthijs van Nieuwkerk en redactiepestkop Tom Egbers. ,,We leven op dit moment in een maatschappij waarin mensen geen fouten meer mogen maken, dan is het gelijk wegwezen. De verharding, de cancelcultuur, daar maak ik me echt zorgen over.” 

Dat uitgerekend woke-kampioen Tim Hofman de Televizierring won voor diens The Voice-uitzending, vond Slagter onverteerbaar. Kinderachtig liet hij weten dat André van Duin de prijs had moeten winnen. Slagter wil niets weten van het fenomeen ‘woke’ en schaart daar alles onder wat hem niet zint. Maar van de grote baas van MAX zou je (mogen) verwachten dat híj ook openstaat voor andere meningen en ideeën.

Dagelijkse druk
Valt de dagelijkse druk hem te zwaar, een argument dat ook werd gebruikt om Matthijs van Nieuwkerks woede-uitbarstingen te verklaren? In dat geval zou Slagter misschien vaker moeten ontspannen door te luisteren naar de zoetgevooisde Candlelight-gedichten van Jan van Veen? Helaas… Deze legendarische radioman werd al na een blauwe maandag door Slagter de deur gewezen na een meningsverschil.

En nu? Hilversum gniffelt steeds luider om zijn grootheidswaan, maar zelf hoort Jan Slagter alleen applaus. Hij voelt zich de koning van Hilversum en loopt met zijn hoofd in de wolken. Maar hoe dichter hij bij de zon vliegt, hoe groter de kans dat hij zijn veren verbrandt. 

Tags

HENK KROLJAN SLAGTERMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck