Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Is Jan Smit zó overspelig?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Bridget, Maan, Welmoed, Quincy. Jan Smit zou de één na de andere showbizzvrouw verleiden. Harde bewijzen ontbreken en zelf doet Jan er het zwijgen toe, maar hij heeft de schijn tegen. 

De relatiebreuk tussen Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen was in 2009 groot nieuws. Na een kortstondige romance met Ellemieke Vermolen, leek hij volkomen gelukkig met Yolanthe. Maar een sprookje was ook deze relatie zeker niet. Zo zou Jan Yolanthe al snel hebben bedrogen met Fleur Minjon. De zangeres, notabene een goede bekende van Yolanthe, biechtte die affaire later op: ,,Het gebeurde nadat we hadden opgetreden; het is bij één keer gebleven.”

Gek op haar
Jan ontkende overspelig te zijn geweest: ,,Het gebeurde vóórdat Yolanthe en ik iets kregen.” In diezelfde periode was er overigens nóg een vrouw in zijn leven: Liza Plat. Ondanks zijn relatie met Yolanthe was Jan smoorverliefd op de getrouwde Liza. „Vanaf mijn jeugd ben ik met tussenpozen gek op haar geweest. In zes jaar tijd heb ik een paar keer een haakje uitgegooid.” Toen Liza voor hem zwichtte waren ze volgens Jan beiden (weer) vrijgezel, maar in Volendam was niet iedereen daar van overtuigd. 

Intiem onderonsje
Liza scheidde en trouwde met Jan. Maar volgens de juice van Yvonne Coldeweijer heeft Jan ook aan deze Grote Liefde niet genoeg. Yvonne berichtte onlangs over de vermeende affaires van Jan met Bridget Maasland, Maan de Steenwinkel en Welmoed Sijtsma. En al eerder fluisterde ze dat Jan enkele jaren geleden ‘op heterdaad’ zou zijn betrapt tijdens een intiem onderonsje met Quinty Trustfull. Yvonne begrijpt overigens wel waarom Jan Smit aantrekkelijk is voor veel vrouwen. 

Zo charming
In haar podcast vertelt Yvonne dat Jan heel charmant is. ,,Hij is zó leuk in het echt. Zo charming! Backstage bij het Junior Songfestival keek hij me aan en ik dacht: zo doe jij dat dus. Dat is Jantje met zijn blauwe ogen. Jan heeft echt charisma.” Dat charisma zal hij thuis in Volendam ook hard nodig hebben, want voor echtgenote Liza moet de pikante geruchtenstroom ronduit pijnlijk zijn. Vooral omdat Jan eerder stellig verkondigde dat zijn gezin voortaan op nummer 1 zou staan.

Een bedreiging
Na zijn burn-out zei hij: ,,Ik zei altijd dat mijn gezin bovenaan mijn lijstje stond, maar in de praktijk was dat niet zo.” Hij beloofde beterschap, want: ,,Je wilt dat mensen met je om willen gaan om wie je bent, niet om wat je bent.” Jan presenteerde zich daarna als een familieman: ,,Doordat we weer meer dingen samen doen, groeien we vanzelf weer dichter naar elkaar toe.” Maar het zijn nu juist de activiteiten die hij volgens Yvonne Coldeweijer zónder Liza zou doen, die een bedreiging vormen voor zijn huwelijk. Tags

BRIDGET MAASLANDJAN SMITLIZA PLATMATTHIEU SLEEWELMOED SIJTSMA

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck