Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Jan Slagter wil niet deugen, en dat lukt!’

Matthieu vindt Jan Slagter niet deugen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Jan Slagter, de grote man bij boomer-Omroep Max, heeft moeite met de tijdgeest. ,,Iedereen is zo goed en woke. Nou, ik ben helemaal niet woke. Daar hou ik niet van.” Dat is prima. Maar waarom springt Slagter telkens op de bres voor BN’ers die zich misdragen?

Het maakt Jan Slagter niet uit wáár Matthijs van Nieuwkerk, Tom Egbers of Jack van Gelder (om maar een willekeurig aantal namen te noemen) van worden beschuldigd. Hij vindt het sowieso gezeur. ,,Het is werkelijk bezopen wat er de laatste tijd allemaal gebeurt. Ik vind dat wij volledig doorslaan in dit land. Ik vind het onbestaanbaar dat dit allemaal kan en mag. Ik vind het werkelijk bespottelijk.” Het zijn boude uitspraken van de 69-jarige Mister Max.

Ex-geliefde
Van Matthijs staat vast dat hij zich als een ongelooflijke bullebak heeft gedragen en het getreiter van Tom Egbers aan het adres van een jonge ex-geliefde en stagiaire is eveneens verre van fraai. Dat de hoofdredactie andere vrouwelijke medewerkers niet aan Egbers wilde koppelen vanwege diens reputatie, zegt genoeg. Het gaat bij Egbers niet op één incident.

Flauwekul
Zoals Voice-orkestleider Jeroen Rietbergen spijt betuigde over zijn gedrag en Van Nieuwkerk het betreurt dat hij ‘niet iedereen een veilig en prettig gevoel’ heeft kunnen geven, zo geeft ook Egbers zijn fouten toe: ‘Ik kijk op deze hele periode terug als een uitzonderlijk verdrietige, waarin ik fouten heb gemaakt. Daarvan heb ik spijt. Ik kan het helaas niet terugdraaien.’ Gelukkig zien ze nu hun fouten in, tóch vindt Slagter het allemaal flauwekul. 

Niet prettig
Dat presentatrice Roos Moggré afkeurend reageerde op Slagters uitspraken, begrijp ik. Roos kent de sfeer op de NOS-sportredactie en vond die allesbehalve prettig. ,,Als vrouw was dat geen fijne plek om te zijn. Dat wisten we allemaal en zeiden we ook tegen elkaar.” Bepaalde types wilde Roos liever niet tegenkomen. ,,Dan dook ik een wc in of liep even een ommetje.”

Woke-gezeur
Bedoelt Roos types als Jan Slagter die machtsmisbruik en ernstig grensoverschrijdend gedrag afdoen als woke-gezeur? En wat voor signaal geeft Mister Max af aan zijn eigen medewerkers? Zouden slachtoffers van ongewenst gedrag bij Omroep Max hun mond nog durven opendoen als ze weten dat de grote baas het per definitie opneemt voor de ‘bekende dader’? De vraag stellen, is haar beantwoorden…

Tags

JACK VAN GELDERJAN SLAGTERMATTHIEU SLEEMATTHIJS VAN NIEUWKERKROOS MOGGRÉTOM EGBERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck