Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Lintje Yvon Jaspers is lachertje!

Matthieu spreekt er schande van dat Yvon een lintje krijgt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Wat is Yvon Jaspers blij met haar koninklijke onderscheiding! Maar is het toekennen van een lintje aan een riant betaalde tv-miljonair eigenlijk niet lachwekkend…

Yvon Jaspers heeft eindelijk haar koninklijke onderscheiding. Dit voorjaar werd ze al benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, maar vanwege een vakantie op Aruba kon ze de onderscheiding nu pas in ontvangst nemen. Glunderend merkte ze deze week op: ,,Hij is prachtig. Ik voel me toch een beetje Máxima.” Leuk hoor, maar waarom verdient een succesvolle tv-miljonair überhaupt een onderscheiding?

Kijkcijferkanon

De baan wordt riant betaald, levert status op en – ingeval van Yvon – leidt tot lucratieve neveninkomsten. Weekblad Weekend berekende eerder dat Yvon Jaspers in 2021 een kleine 30.000 euro per uitzending ontving. Het blad schreef: ‘In sommige uitzendingen was ze slechts een paar minuten te zien en in één aflevering zelfs helemaal niet.’ Let wel: dit is geen kijkcijferkanon van de commerciëlen, BZV is van de publieke omroep!

Jaloersmakend

Yvon mag dan menig boer aan de vrouw hebben geholpen, haar grootste drijfveer is toch vooral geld. Dat ze bij de publieke omroep een jaloersmakend inkomen krijgt, weerhoudt haar niet van goedbetaalde schnabbels. Haar ‘fijn betaalde’ bijbaan bij veevoerfabrikant ForFarmers leidde zelfs tot Kamervragen. Journalistenvakbond NVJ stelde dat ‘de schijn van belangenverstrengeling de geloofwaardigheid van de NPO op het spel had gezet’.

Compensatie

Het Commissariaat van de Media deed onderzoek en uiteindelijk werd werkgever KRO-NCRV op de vingers getikt. De omroep was volgens het Commissariaat niet zorgvuldig geweest bij het beoordelen van de nevenfunctie van Yvon Jaspers. Zij stopte met haar lucratieve schnabbel, maar met pijn in het hart. Albert Verlinde onthulde daarna dat ze bij KRO-NCRV compensatie zou hebben geëist voor het wegvallen van nevenactiviteiten.

Lintjesdruppel

Kortom, Yvon is een succesvolle tv-maker en een gewiekste en harde zakenvrouw. Maar is dat reden om iemand te onderscheiden tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau? Misschien dat de jaarlijkse lintjesregen in de toekomst een lintjesdruppel moet worden, zodat alleen mensen worden onderscheiden die zich belangeloos voor de maatschappij hebben ingezet. Het zou ook een leuk tv-format kunnen zijn: Lintje zoekt held!

DenD wil uw mening weten

Wat vindt u? Verdient Yvon dit lintje?

Tags

BZVMATTHIEU SLEEYVON JASPERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck