Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Maakte Marco Borsato DEZE fout?

Matthieu vindt iets van Marco
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Hij oogt vermoeid en een stuk dikker. Sinds de ernstige beschuldiging aan zijn adres staat Marco Borsato niet meer op het podium, maar zit hij kennelijk veel thuis. Zijn rechtszaak laat heel erg lang op zich wachten. Maar opmerkelijk genoeg is dat Marco’s eigen keuze.

Spraakmakend! Dat is de foto die paparazzo Edwin Smulders maakte van Marco Borsato. Marco werd op straat gefotografeerd, in zijn dagelijkse kloffie (of huispak) en wat vooral opvalt is zijn buik. Ondanks de zwarte kleding (zwart kleedt af) is het duidelijk dat de zanger de nodige kilo’s is aangekomen. Is dat misschien het gevolg van het noodgedwongen thuis duimendraaien?

Onder vuur

Heel Nederland weet dat Marco in de beklaagdenbank zit. Marco kwam onder vuur te liggen toen zijn naam werd genoemd in de The Voice-uitzending van BOOS over grensoverschrijdend gedrag. Maar het Openbaar Ministerie zag toen geen reden om hem te vervolgen. Daarna kwam het bericht dat hij de vijftienjarige dochter van een vriendin (die ook in zijn fanclub actief was) onzedelijk zou hebben betast.

Niet positief

Vanaf dat moment was Marco persona non grata en werd hij geboycot. Terwijl andere verdachten in de media alleen met hun initialen worden aangeduid, kwam Marco als BN’er met naam en toenaam in het nieuws. Iedereen had een mening over hem, en meestal was die verre van positief. Vooral toen het OM besloot de zanger te vervolgen voor de vermeende ontucht met de dochter van zijn ‘fanclub-vriendin’.

Zíjn advocaten

In december 2021 deed de inmiddels 22-jarige vrouw aangifte, maar vermoedelijk komt Marco pas in 2025 voor de rechter. Het duurt allemaal belachelijk lang. Vooral als je reputatie zo te grabbel is gegooid. Maar dat eindeloze wachten is niet de schuld van het Openbaar Ministerie. Het zijn Marco’s eigen advocaten, het echtpaar Knoops, die om een (tijdrovend) aanvullend onderzoek hebben gevraagd.

Snelle rechtsgang

Het is de vraag of Marco niet meer gebaat was geweest met een snelle rechtsgang. Zelfs bij een veroordeling (Marco ontkent) had hij zijn straf inmiddels uitgezeten en had hij net als Glennis Grace (en straks Thijs Römer) weer aan zijn carrière kunnen werken. Peter Plasman, de advocaat van het vermeende slachtoffer, merkte op: ,,Bij dit lange wachten heeft niemand belang.” En zo is het.

DenD wil uw mening weten

Kan Marco zijn carrière nog redden?

Tags

MARCO BORSATOMATTHIEU SLEETHIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck