Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Marco Borsato wacht onmogelijke straf!”

Matthieu weet iets over Marco Borsato
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Zijn carrière is voorbij, zijn huwelijk lijkt reddeloos verloren en zoon Luca probeert zich publiekelijk aan zijn ‘besmette achternaam’ te ontworstelen. En dát terwijl Marco Borsato nog altijd niet weet of hij zich überhaupt voor de rechter moet verantwoorden…

In Nederland worden verdachten van strafbare feiten met hun initialen aangeduid. Voor BN’ers gelden andere regels. Zo kan het gebeuren dat Marco Borsato al maanden in een isolement leeft. Met Leontine wordt hij niet meer gezien en zoon Luca liet eerder deze week weten dat hij zich probeert te onttrekken aan het schandaal rondom zijn vader. Wat blijkt? Ook de 23-jarige Luca heeft ’haatcomments en doodsbedreigingen’ gehad en zijn prille muzikale carrière kwam tot stilstand. Bespottelijk natuurlijk.

Zedenzaken
Als Marco zich tegenover (heel) jonge vrouwen onbetamelijk heeft gedragen, dan kunnen zijn ex-echtgenote en kinderen daar natuurlijk niets aan doen. Ik schrijf ‘als’, want ondanks dat een jonge vrouw aangifte heeft gedaan van overschrijdend gedrag, is de zanger daarvoor nog altijd niet veroordeeld.

Sterker: het Openbaar Ministerie (OM) heeft nog niet eens bekendgemaakt of het tot vervolging overgaat. Dat is opmerkelijk, want de aangifte tegen Borsato, wegens ‘onzedelijke betastingen’, zou voorrang krijgen op andere zedenzaken. Zo liet het OM eind vorig jaar al weten.

Onzekerheid
Het OM nam dit besluit vanwege de ‘enorme maatschappelijke impact’ van de zaak en de bekendheid van Borsato. ,,Hoe langer er dan gewacht wordt met een onderzoek, hoe schadelijker zo’n zaak kan zijn. Zowel voor de heer Borsato als voor de vrouw die aangifte heeft gedaan”, aldus het OM in 2021.

We zijn nu acht maanden verder en is er nog niets bekend. Die onzekerheid is voor ‘gewone stervelingen’ al tergend. Maar als iedereen wéét dat je wordt beschuldigd van onfrisse handelingen, moet dat een ware hel zijn. Vrienden geven niet thuis en passanten draaien op straat vermoedelijk hun hoofd om.

Medelijden?
Eerder werd Marco al aan de kant geschoven door War Child, verwijderde het GelreDome in Arnhem zijn eretegels en de gevelsteen, en namen collega-BN’ers als Remy Bonjasky en Lange Frans (deze week nog) publiekelijk afstand van hem. Voor alle duidelijkheid: als Marco heeft gedaan waarvan die jonge vrouw hem beschuldigt, dan moet hij daarvan de gevolgen dragen. Maar welke straf zou dan nog passend zijn? Zijn imago, carrière en gezinsgeluk zijn immers allang verwoest.

 Klik HIER voor de vorige column van Matthieu Slee

Tags

LEONTINELUCAMARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck