Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Neemt prinses Alexia híerom tussenjaar?

Matthieu weet iets over Alexia
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Prinses Alexia neemt een tussenjaar. Koningin Máxima liet eerder nog doorschemeren dat haar dochter graag in Nederland wil studeren. Wat is er sindsdien veranderd?  

Prinses Alexia gaat nog even niet studeren. De middelste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima neemt een tussenjaar. „Een beetje werken, een beetje reizen”, zo vernamen we tijdens de fotosessie. „Veel plannen, maar er is nog niets gepland.” De achttienjarige prinses rondde eerder dit jaar haar opleiding af aan het Atlantic College in Wales. Koningin Máxima eerder weten dat Alexia graag in Nederland zou willen studeren. Maar de plannen zijn kennelijk gewijzigd.

Lijfwachten
Verrassend, want het leek er sterk op dat Alexia voor Groningen zou kiezen. Op 14 april van dit jaar werd ze in Groningen gesignaleerd tijdens een open dag van de RUG. Alexia werd tijdens haar bezoek aan de Martinistad vergezeld door lijfwachten; de situatie rond haar oudere zus toont aan dat dergelijke bescherming helaas noodzakelijk is. Amalia studeert in Amsterdam, maar vanwege ernstige bedreigingen moest ze haar hoofdstedelijke woonadres alweer snel verlaten. Sindsdien verblijft de Prinses van Oranje thuis, bij haar ouders op paleis Huis ten Bosch. Heeft het veiligheidsaspect ook een rol gespeeld bij de beslissing van Alexia om nu nog even niet in Nederland te gaan studeren? Het is niet onwaarschijnlijk.

Grote liefde
Voor Groningen zal Alexia’s beslissing een teleurstelling zijn. Eerder studeerden hier de prinsen Maurits en Bernhard, en daar zijn ze in het noorden maar wat trots op. Beide prinsen vonden in de studentenstad ook de ware liefde. Maurits werkte achter de bar van diner-café Soestdijk, waar hij zijn Marilène, dochter van oud-minister van Buitenlandse Zaken Hans van den Broek, leerde kennen. Net als Maurits leerde ook Bernhard in de jaren negentig in het Groningse uitgaansleven zijn grote liefde kennen: Annette Sekrève, zij studeerde er arbeidspsychologie.

Bangalijsten
In de Martinistad werd stiekem al uitgekeken naar de komst van Alexia. Gefluisterd werd zelfs dat de prinses zich, net als achterneef Maurits, had willen aansluiten bij studentenvereniging Vindicat. Dat zou overigens een gewaagde keuze zijn, want Vindicat komt regelmatig in opspraak. Zo circuleerden er ‘bangalijsten’ met daarop de namen, foto’s en contactgegevens van vrouwelijke leden met een score voor hun seksuele prestaties. En afgelopen lente kwam de vereniging opnieuw in opspraak toen passanten vanaf het balkon van de sociëteit aan de Grote Markt werden uitgescholden en bekogeld met bier. Alexia gunt zichzelf nu een jaartje om eens goed na te denken wat ze wil gaan doen. Verstandig!

Tags

ALEXIAAMALIAMATTHIEU SLEEMÁXIMAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck