Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Nieuwe tegenslag voor Linda na Voice-schandaal!”

Matthieu weet iets over Linda de Mol
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Na het The Voice-schandaal verkoos Linda de Mol de anonimiteit. Ze wilde het schandaal rondom (ex)partner Jeroen Rietbergen in alle rust verwerken. Linda werkt nu volop aan haar ‘comeback’. Maar gaat dat lukken? Zelfs veel lezers van haar magazine zijn afgehaakt…

Heeft Nederland het gehad met Linda de Mol? Haar televisieoptredens en magazine waren altijd zeer succesvol, maar er lijkt iets te veranderen. Ruim een jaar geleden stopte ze al als creatief directeur bij Net5 omdat de programma’s van haar ‘Powered By LINDA.’ niet bijster veel kijkers trokken. Dat moet een bittere pil zijn geweest voor zaken- en succesvrouw Linda. Maar wat volgde was veel erger.

Partner Jeroen Rietbergen bleek overspelig en zich ernstig te hebben misdragen bij The Voice. Overigens bleek later dat niet alleen Voice-kandidaten waren lastiggevallen, maar ook collega’s. Zangeres Do: ,,Hij heeft me echt aangerand. Ik heb hem toen vol op zijn gezicht geslagen.” Kennelijk kende iedereen zijn reputatie – hij zou in de wandelgangen Vieze Jeroen zijn genoemd – maar niemand greep in. Zelfs zwager John de Mol gunde Jeroen na een eerder incident een tweede kans.

Doofpot
De bejubelde uitzending van BOOS waarin ook Jeroen aan de schandpaal werd genageld, deed Linda besluiten hem de deur te wijzen. Prompt kwam ze daarna zelf onder vuur te liggen omdat zij had geweten van het grensoverschrijdend gedrag bij de talentenjacht, maar – naar eigen zeggen – broer (en Talpa-baas) John daarover niet had geïnformeerd. Linda reageerde verbolgen op de verwijten aan haar adres. ,,Alles wat ik zeg wordt weggezet als ‘verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen.” Ze besloot helemaal niets meer over deze kwestie te zeggen.

Achter de schermen is ze alweer enige tijd actief en in september keert Linda terug op de buis, met Miljoenenjacht. Sluit ze daarmee een helse periode af? Of raakt Linda langzaamaan uit de gratie? Immers, ook met haar eigen magazine LINDA. gaat het opeens stukken minder. Het aantal verkochte exemplaren daalt sterk. Hoofdredacteur Karin Swerink liet weten: ,,Daar schrik je van.”

Gastvrij

Ik vraag me af of die lezersdaling te maken heeft met de afwezigheid van Linda in het blad (sinds de The Voice-rel) of dat de lezeressen door alle gebeurtenissen teleurgesteld zijn geraakt in hun idool. Pas in de herfst zal het antwoord op die vraag duidelijk worden. Linda keert dan terug bij het blad. In oktober zal ze als vanouds weer op de cover staan en ook haar voorwoord schrijven. Ik ben benieuwd of ze daarin terugkomt op de MeToo-rel en ex-partner Jeroen, of dat ze toch liever schrijft over de Oekraïense vluchtelingen die ze thuis zo gastvrij onderdak heeft gegeven.

Klik HIER voor de vorige column van Matthieu Slee

Tags

BOOSJEROEN RIETBERGENJOHN DE MOLLINDALINDA DE MOLTHE VOICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck