Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ,,Noa, blijf weg van DEZE beerput!”

Matthieu vindt iets van Noa Vahle
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Noa Vahle heeft er nooit een geheim van gemaakt dat moeder Linda de Mol een mooie kruiwagen was. En eerlijk is eerlijk: ze doet het hartstikke leuk. Maar nu moet Noa oppassen dat ze zich niet voor het karretje van mams laat spannen…  
 
Noa Vahle, de getalenteerde dochter van Linda de Mol, heeft een interview gegeven aan Linda.meiden. In ‘mama’s magazine’ reageert ze ook op de affaire rond Jeroen Rietbergen. Rietbergen, die wordt vervolgd voor seksueel misbruik, is Linda’s partner en Noa’s stiefvader. Het was BNNVARA’s onlineprogramma BOOS dat destijds de misstanden bij The Voice of Holland onthulde; Rietbergen was daar orkestleider. De beerput ging open en de imagoschade voor de familie De Mol is nog altijd groot.

Vervelende media
John de Mol kreeg het verwijt dat hij zijn zwager – die al eerder in de fout was gegaan – de hand boven het hoofd had gehouden. Ook konden veel mensen niet geloven dat Linda zelf nooit iets heeft geweten; Rietbergen stond in de tv-wereld al langer bekend als ‘Vieze Jeroentje’. Linda kon slecht met die kritiek omgaan. In haar eigen magazine sloeg ze wild om zich heen naar al die vervelende media, onder wie AD-columnist Angela de Jong. Linda wilde sindsdien niets meer over de affaire kwijt.

Imagoschade
Later bleek dat Linda (aanvankelijk in het geniep) Jeroen weer in de armen had gesloten. Ze bleef zwijgen, ook toen duidelijk werd dat Rietbergen zich voor de rechter moet verantwoorden. Haar ‘woede’ over de media is een perfect excuus om geen vervelende vragen te hoeven beantwoorden. In de maanden dat het imago van moeder Linda (en dat van oom John) ernstige schade opliep, was het Noa die met haar frisse voorkomen en nuchtere optreden Nederland voor zich wist te winnen.   

Een voorzetje
Dat Linda zwijgt is haar goed recht. Onbegrijpelijk is wel dat met het interview in Linda.meiden de indruk ontstaat dat ze dochter Noa voor haar karretje spant. Want Noa neemt het natuurlijk op voor haar moeder en Jeroentje: ,,Ik ben boos, verdrietig en teleurgesteld, maar ben ook niet zomaar vergeten wie hij voor mij was, alle goede dingen die hij heeft gedaan. En hij heeft enorm aan zichzelf gewerkt.” Neemt Noa met die laatste opmerking alvast een voorzetje op de komende rechtszaak? 

Aan de touwtjes

Van mediafamilie De Mol zou je een slimmere acties verwachten. John werd door zijn vrouwelijke medewerkers op de vingers getikt nadat hij bij BOOS opmerkte zíj assertiever moeten zijn. Linda ruziet met kritische journalisten. En Noa zegt ‘exclusief in mama’s magazine’ dat stiefvader Jeroen enorm aan zichzelf heeft gewerkt. Als Noa over die affaire wil praten, waarom dan niet in magazine of programma waar de Familie De Mol níet aan de touwtjes trekt? Nog beter, Noa: blijf weg van die beerput!

Tags

JEROEN RIETBERGENJOHN DE MOLLINDA DE MOLMATTHIEU SLEENOA VAHLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck