Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Oók Wendy over de roooie?

Matthieu weet iets over Wendy
Door: Matthieu Slee
02-12-2022

Matthijs van Nieuwkerk is zeker niet de enige tv-bullebak, dát staat wel vast. Martijn Krabbé, Wendy van Dijk, soapie Erik de Vogel, meerdere namen doen nu de ronde. Waar gaat het mis?

Sinds de onthullingen over de stampvoetende en tierende Matthijs van Nieuwkerk heeft het imago van ‘werken voor de televisie’ een flinke deuk opgelopen. Werd er voorheen op feestjes ongetwijfeld met afgunst gereageerd als je zei dat je ‘voor de televisie’ werkt, nu lijkt het alsof achter de schermen alleen maar schlemielen werken die te pas en onpas door arrogante BN’ers worden gekleineerd.

Sterallures
Want het is overduidelijk dat niet alleen medewerkers van DWDD moeten vrezen voor de toorn van hun ‘beeldbuisgezicht’. Ook bij andere programma’s kunnen BN’ers bij het minste of geringste woedend uitvallen. Paul de Leeuw gaf zelf toe dat hij grenzen heeft overschreden en juice-kanalen worden nu overspoeld met namen van andere BN’ers die door stress of sterallures uit hun slof schieten.    

Geïrriteerd
Juicechannel meldt deze week dat Martijn Krabbe bij het minste of geringste geïrriteerd is. Zijn tv-collega en tevens goede vriendin Wendy van Dijk zou het zó hoog in de bol hebben dat ze door gewone stervelingen zelfs niet wenst te worden aangesproken. De voormalig ‘Over de roooie’-presentatrice voelt zich naar verluidt ver verheven boven het plebs dat achter de schermen actief is.

Onuitstaanbaar

Zou je bij Matthijs en misschien ook bij Martijn en Wendy nog kunnen aanvoeren dat ze onder grote druk moeten presteren, dát argument gaat zeker niet voor iedere BN’er op. Zo zou volgens Juicechannel ook Erik de Vogel onuitstaanbaar zijn. Erik speelt in GTST al 25 jaar dezelfde rol (Ludo Sanders), dus bij hem is er – met alle respect – geen sprake van het leveren van een topprestatie onder druk.

‘Aparte ego’s’
Waar het divagedrag van BN’ers vandaan komt? AD-columniste Angela de Jong gaf exact een jaar geleden op NPO Radio 1 het antwoord. ,,Het (tv-wereldje) zit vol met mensen met aparte ego’s die zichzelf heel wat vinden doordat ze op het scherm komen. BN’ers denken dat de hele wereld om hen draait.” Dat is waar. Maar ook wij, als kijkers, zijn geneigd om BN’ers op een voetstuk te plaatsen. Maar waarom eigenlijk?

Lees ook: Zó sloopt Matthijs imago van BNNVARA

Meer DenD