Showbizz-deskundige Matthieu Slee: RTL gaat nog 1x voor Ali B!

RTL gaat weer in zee met Ali B
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Nog vijf bange dagen! Vrijdag hoort Ali B of hij wordt veroordeeld tot drie jaar cel, zoals het Openbaar Ministerie heeft geëist. Schuldig of niet, RTL4 denkt met Ali opnieuw een kijkcijferhit in huis te hebben. Net als in het verleden met The Voice…

,,Het is al tweeënhalf jaar een emotionele rollercoaster. U bent mijn laatste hoop op rechtvaardigheid en objectiviteit. Ik ga bidden voor de vrouwen en ik hoop dat we het dit snel kunnen afsluiten”, aldus Ali B in zijn ‘laatste woord’ tot de rechters. De rapper heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan vier gevallen van verkrachting of aanranding bij drie vrouwen. Drie jaar gevangenisstraf vindt het OM een passende straf.

Andere vrouwen

Volgens Ali B zelf is het één groot misverstand. Ja, hij heeft zijn toenmalige vrouw bedrogen. Ja, hij had seks met andere vrouwen. Maar dat gebeurde naar zijn beste weten met instemming. Over de strafeis liet hij daarom weten: ,,Al hadden ze twintig jaar geëist. Het voelt totaal niet heftig. Want het gaat niet om wat ze eisen, maar waarom ze het eisen.” Zijn advocaten vinden dat Ali moet worden vrijgesproken omdat er te weinig zou zijn.

Emotioneel

Zelf vindt Ali dat hij al is gestraft omdat hij door de media is veroordeeld: ,,De afgelopen tweeënhalf jaar voelden als een gevangenis. Voor de ene kant van het land ben ik een monster, voor de andere kant ben ik een leugenaar.” Het leidde, zo liet hij weten, tot angstaanvallen, slapeloze nachten en gedachten over zelfdoding. Ik doe alles om emotioneel te kunnen overleven. Wie geeft mij die tweeënhalf jaar terug als ik word vrijgesproken?”

Ernstig en schokkend

Begin 2022 stopte RTL de samenwerking met Ali B. De zender zette The Voice, The Voice Kids en The Voice Senior in de ijskast. Dat gebeurde nadat programma BOOS vermeende misstanden had onthuld. RTL noemde de aantijgingen ‘zeer ernstig en schokkend’. Behalve Ali B werden o.a. ook Jeroen Rietbergen (de partner van Linda de Mol) en Marco Borsato beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag, maar het OM besloot hen niet te vervolgen.

Knallen!

Alle ogen waren dus gericht op Ali B, en dat zal ook vrijdag het geval zijn. RTL Boulevard besteedt in de vooravond aandacht aan de zaak en komt om tien uur ’s avonds zelfs met een extra uitzending. Ali B wordt als voormalig jurylid van The Voice of Holland, de kijkcijferhit van RTL4, nu zelf gewogen en beoordeeld. Maar gecanceld of niet, de gevallen rapper moet vrijdag nog één keer knallen voor RTL4. The show must go on! Alles voor de kijkcijfers!

DenD wil uw mening weten

Wat vindt u? Moet Ali B worden veroordeeld?

Tags

ALI BJEROEN RIETBERGENLINDA DE MOLMARCO BORSATOMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck