Showbizz-deskundige Matthieu Slee: ‘Uur van de waarheid voor Linda!’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

SBS6-serie Five Live moet dé comeback van Linda de Mol zijn. De verwachtingen waren daarom hooggespannen, en dat werd beloond. Vorige week zondag keken bijna 1 miljoen mensen naar de eerste aflevering. Maar de grote vraag is: hoeveel kijken er aanstaande zondag?

Dat het voor Linda nog geen gelopen race is, blijkt uit de reacties op die eerste uitzending. Die liegen er niet om. ‘Tenenkrommend slecht’ is een veelgehoord commentaar. Johan Derksen mopperde: ‘De serie is een gedrocht.’ Vooral de scene waarin Linda’s kwelgeest, AD-recensent Angela de Jong het moet ontgelden, deed menigeen de wenkbrauwen fronsen. Harry Vermeegen sloeg de spijker op zijn kop: ‘Bij Talpa hadden ze moeten zeggen: Linda, de kijkers willen die gemene kant van jou niet kennen.’

Gooische sprookje
Harry heeft gelijk. Zo’n vileine uithaal past niet bij het zorgvuldig opgebouwde ‘lieve imago’ van Linda. Maar is zij wel bereid om te luisteren naar adviezen? Ik betwijfel het. Eerder haalde ze in haar magazine al vernietigend uit naar de mensen die haar ‘Gooische sprookje’ hebben verstoord. Zelfs Tim Hofman moest het ontgelden. Linda neemt het hem kennelijk kwalijk dat hij ‘Vieze Jeroentje’ heeft ontmaskerd. Dezelfde Tim won donderdag overigens De Televizier-Ster Impact voor zijn The Voice-reportage.

Woede en frustratie
Tim Hofman heeft bij een aantal BN’ers het vriendelijke masker afgerukt en hun ware gezicht getoond. Linda lijkt nu willens en wetens zelf haar masker bij het oud vuil te zetten. Het masker van de immer goedlachse en zo gewoon gebleven televisievrouw. De succesvolle presentatrice die bij je in de straat zou kunnen wonen. Is de wraakzuchtige mediavedette die we nu leren kennen de ware Linda? Misschien. Maar ze projecteert haar frustratie en woede wel op de verkeerde personen.

Tegengeluid
Angela de Jong mag slechte programma’s van Talpa (en Linda) genadeloos recenseren en Tim Hofman moet vooral misstanden blijven onthullen. Ook als Linda dat niet leuk vindt. Zij wordt al decennialang omringd door jaknikkers en hielenlikkers en tja, dan loop je het risico dat je op enig moment geen tegenspraak meer gewend bent. Inmiddels moet Linda oppassen dat ze niet kopje onder gaat in haar eigen wrok… Dat gezegd hebbende, ik ga zondag tóch nog een keer kijken naar Five Live. U toch ook?

[poll id=”131″]

Tags

ANGELA DE JONGFIVE LINEHARRY VERMEEGENJOHAN DERKSENLINDA DE MOLTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck