Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Wat beoogt Linda de Mol met DÉZE actie?!

Linda schijnheilig?
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Volgende week donderdag is het koningsdag. Linda de Mol ziet in het Oranjefeest aanleiding om in de bres ter springen voor Amalia omdat de kroonprinses ernstig wordt bedreigd. 

‘Dit nummer is bedoeld als hart onder de riem’, schrijft Linda de Mol over de nieuwe editie van haar gelijknamige magazine. Voor alle duidelijkheid: het is níet bedoeld als hart onder de riem voor de jonge vrouwen die vinden dat ze slachtoffer zijn geweest van Jeroen Rietbergen. 

Allerleukste tijd

Linda: ‘Ik dacht: wat is dit onvoorstelbaar in ons land, waar vroeger de kroonprins gezellig aan het bier kon met z’n studievrienden en onze minister-president op z’n fietsje naar het torentje kon. Nu is dus een situatie ontstaan waardoor een meisje niet meer in staat is te genieten van wat de allerleukste tijd van haar leven moet zijn.’ Nogmaals, dit gaat dus niet over jonge vrouwelijke slachtoffers van The Voice.

Nee, Linda schrijft over Amalia. Onze kroonprinses wordt al lange tijd zó ernstig bedreigd dat ze niet in Amsterdam kan wonen, maar noodgedwongen thuis bij haar ouders verblijft. Linda: ‘Daarom dit thema: een steuntje in de rug. En hoe tof zou het zijn als we de hashtag #LoveAmalia trending kunnen maken op Koningsdag? Het zou zo mooi zijn als er een oprecht teken van medeleven ontstaat.’ Tja, misschien bedoelt ze het goed, maar deze koningsdagactie komt op mij vooral over als een publiciteitsstunt.

Verantwoording

Linda krijgt immers al maanden veel kritiek omdat ze kennelijk niet wil breken met Jeroen Rietbergen, zelfs niet nu hij door het Openbaar Ministerie wordt vervolgd voor een ernstig zedendelict. Haar critici vinden dat Linda daarmee de vermeende slachtoffers in de kou laat staan. Zelf liet ze eerder weten dat ze aan niemand verantwoording verschuldigd is. Ze heeft nog wat uit te zoeken met Jeroen.

Linda hoeft ook aan niemand verantwoording af te leggen. Maar deze oproep om Amalia te steunen, lijkt daardoor nu vooral bedoeld om haar eigen reputatie op te vijzelen. Voor alle duidelijkheid: ook ik leef erg met Amalia mee en ik hoop oprecht dat ze snel een normaal (studenten)leven kan leiden. En toch doe ik niet mee aan Linda’s hashtag-actie. Liever wacht ik nog even op #LoveSlachtoffersTheVoice.

Tags

JEROEN RIETBERGENLINDA DE MOLMATTHIEU SLEEPRINSES AMALIATHE VOICE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck