Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Wat vindt ú van terugkeer Tom Egbers? 

Vrouwen lastig vallen en dan toch weer op tv verschijnen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Tom Egbers eiste afgelopen week bij de rechter dat hij het EK Voetbal mag presenteren. Dat gebeurt niet, maar Egbers keert wel terug op de buis. Wat vindt u van zijn TV-rentree?

Tom Egbers had vanaf 2005 drie jaar lang een affaire met 22-jarige stagiaire; hij was 24 jaar ouder. Toen echtgenote Janke Dekker achter die relatie kwam, koos Egbers kennelijk eieren voor zijn geld. Hij beëindigde de affaire. Daarna pestte hij zijn ex-vriendin gedurende twee jaar. Dat pesten gebeurde op de werkvloer ten overstaan van collega’s. Uiteindelijk vertrok zij.

Serpent

Nadat de Volkskrant een jaar geleden publiceerde over Egbers’ grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer, werd hij snel van de buis gehaald. Bij Khalid & Sophie betuigde Egbers daarna spijt over het feit dat hij zich verschillende keren op de drukke redactievloer negatief had uitgelaten over de jonge vrouw. Hij zou haar ‘de as van het kwaad’, ‘het vergif’ en ‘serpent’ hebben genoemd.

Pensioen

Oud-NOS Sport-collega Aïcha Marghadi vertelde dat zij door de hoofdredactie werd gewaarschuwd voor Egbers. ‘Hij heeft moeite met mooie vrouwen’, zo klonk het. Volgens de NOS kwamen er 28 klachten over Egbers binnen. Het leek erop dat hij niet meer op de buis zou terugkeren. Ook gelet op zijn leeftijd. Egbers zou over een halfjaar met pensioen gaan, maar hij wil per se weer aan de slag bij de NOS.

Compromis

De 66-jarige Egbers weigerde echter ’via de zijdeur’ te vertrekken en stapte naar de rechter. Die gaf beide partijen de kans om er samen uit te komen. Gisteren meldden Egbers en de NOS dat ze een compromis hebben bereikt. Egbers gaat ‘verhalende programma’s en documentaires’ maken. Is dit compromis verstandig of had Egbers van de buis verbannen moeten blijven? Doe mee aan de poll.

DenD wil uw mening weten

Goed dat Tom Egbers weer op tv komt?

Tags

JANKE DEKKERMATTHIEU SLEETOM EGBERS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck