Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Zíj kaapt André Hazes’ enige hit!

Matthieu vindt iets van André
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Het gevecht tegen zijn verslavingen heeft hij gewonnen, maar André Hazes heeft tegelijkertijd veel fans verloren. De kaarten voor zijn Ahoy-concert gingen afgelopen week voor een prikkie over de toonbank. In de tussentijd gaat een ander er met zijn grootste hit vandoor…

Om te voorkomen dat zijn comebackconcert op 25 november in een halflege zaal zal plaatshebben, worden de lege plekken voor een habbekrats verkocht. Het kost André Hazes vandaag de dag veel moeite om de Rotterdamse Ahoy te vullen. Wat een verschil met nog maar een paar jaar geleden toen de zanger met zijn grote hit ‘Leef’ in de voetsporen van zijn legendarische vader leek te treden!

Hitpotentie
Maar André wilde een andere weg inslaan. Hij wilde geen ‘ouwelullenmuziek’ maken. Over meezinger ‘Leef’: ,,Dat is een nummer dat helemaal niet goed bij me past. Dat is niet wie ik ben.” Dat is jammer, want ‘Leef’ heeft nog steeds hitpotentie. Zo krijgt zangeres en realityster Louisa Janssen momenteel de handen op elkaar met het lied ‘Leen’, een parodie op ‘leef’ waarmee de SP Jongeren aandacht vragen voor de Pechgeneratie die voor haar studie moest lenen en daarover rente moet betalen.

Protestversie
‘Leen’ is geweldig uitgevoerd en het zou me niet verbazen als deze protestversie dit weekend in de kroegen volop wordt gedraaid. Ik vermoed dat dit ook de muziek is die de fans van André Hazes graag willen blijven horen. Dat André met zijn nieuwe repertoire een verkeerde afslag heeft genomen, betekent overigens niet dat zijn carrière voorbij is. In januari wordt hij dertig; een mooie gelegenheid om (opnieuw) een vernieuwde versie van zichzelf te presenteren. Hopelijk met ‘Hazes-repertoire’.

Pechgeneratie
Tot die tijd kunnen zelfs (oud-)studenten die op zwart zaad zitten zijn concerten bijwonen. Een kaartje van slechts enkele euro’s moet ook voor de pechgeneratie nog te doen zijn. Al sluit ik niet uit dat de laatste lege plaatsen in Ahoy op de valreep zelfs gratis worden aangeboden. Echt André, je kan beter!
Tags

ANDRE HAZESLOUISA JANSSENMATTHIEU SLEE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck