Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Zó hardleers is Linda de Mol!

Matthieu vindt Linda hardleers
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Dat vriendlief Jeroen nog altijd wordt verdacht van verkrachting, is voor Linda de Mol geen enkele reden om bij de pakken neer te zitten. Sterker nog: ze wil weer ,,ouderwets keihard lachen”.

,,Na de nodige narigheid heb ik ontzettend veel zin om weer eens ouderwets keihard te lachen”, zegt Linda in de nieuwe uitgave van haar magazine. Ze kondigt een nieuw seizoen aan van Gooische Vrouwen en verheugt zich op de samenwerking met Tjitske Reidinga, Susan Visser en Lies Visschedijk. ,,Het leven deelde ons heel harde klappen uit. Ik hoef ze niet te noemen, want al die klappen zijn breed uitgemeten in de media.” Linda ziet zichzelf kennelijk nog steeds als slachtoffer.

Rokkenjager

Zoals bekend wordt Linda’s partner Jeroen Rietbergen door het Openbaar Ministerie vervolgd voor verkrachting. De orkestleider zou zich in 2018 bij The Voice of Holland hebben vergrepen aan een kandidaat bij de talentenjacht. Notoire rokkenjager Rietbergen, die inmiddels door diverse media steevast ‘Vieze Jeroentje’ wordt genoemd, ontkent de verkrachting met klem. Wel gaf hij eerder toe dat hij zich in sommige gevallen grenzen heeft overschreden.

Warm welkom

,,Tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte WhatsAppberichten uitgewisseld. (…) De dingen die ik heb gedaan had ik nooit moeten doen. Uiteraard ben ik hierdoor ook ten opzichte van mijn gezin en mijn opdrachtgever in de fout gegaan.” Rietbergen verliet Linda’s villa, maar keerde al snel terug – en werd door Linda warm welkom geheten.

Empathie

Die verzoening kwam Linda op kritiek te staan. Ze kreeg het verwijt dat juist zíj, die het in haar magazine altijd voor vrouwen opneemt, met deze verzoening het vermeende slachtoffer in de kou laat staan. Aanvankelijk riep Linda dat zij van niets had geweten. Dat het gedrag van Jeroen háár niet kon worden aangerekend. Maar nu weet ze het wél. Dat ze nu verkondigt dat ze weer eens ‘ouderwets keihard wil lachen’, daaruit blijkt geen enkele empathie voor het vermeende slachtoffer.

Ranzige details

Linda had kunnen leren van de ervaringen van Igone de Jongh. Ook zij gaf haar toenmalige partner Thijs Römer het voordeel van de twijfel. Maar toen tijdens de zitting de ranzige details op straat kwamen te liggen, pakte Igone haar koffers. Volgens Linda’s dochter Noa Vahle verdient iedereen een tweede kans, dus óók Jeroen. Dat is zeker waar! Maar uit respect voor het vermeende slachtoffer kan van een tweede kans pas sprake zijn als de rechter heeft gesproken.

DenD wil uw mening weten

Moet Linda meer empathie tonen met het vermeende slachtoffer?

Tags

IGONE DE JONGHJEROEN RIETBERGENLINDA DE MOLMATTHIEU SLEETHIJS RÖMER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck