Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Zó is Willem-Alexander op zijn best!

Matthieu weet iets over Willem-Alexander
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Nederland kleurt vandaag Oranje. Moet Willem-Alexander zich zorgen maken om zijn dalende populariteit of komt het vanzelf goed als de Koning gewoon zichzelf is?

Het is Koningsdag! Talloze Oranjefans zullen proberen een glimp op te vangen van onze koninklijke familie. Of, nog beter, de hand willen schudden van Willem-Alexander, koningin Máxima of één van de prinsessen. Wie niet in Rotterdam is, zal de feestelijkheden waarschijnlijk thuis volgen via de televisie. We willen immers weten wat Máxima, Amalia en Ariane dragen (Alexia is vandaag helaas niet aanwezig).

Podcast
Op Koningsdag kleurt ons land traditiegetrouw oranje. Dan is het nauwelijks voor te stellen dat de populariteit van ons koningshuis flink onder druk staat. Vooral jongeren zouden nog maar weinig op hebben met de monarchie. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat onze Koning besloot om samen met Edwin Evers tien podcastafleveringen te maken waarin hij terugblikt op tien jaar koningschap.

Gekunsteld
Heel modern natuurlijk zo’n podcast. Maar kennelijk spreekt het niet heel veel mensen tot de verbeelding. Ik hoor er althans niemand over. En er was nog zo’n initiatief. Gisteren was de lunch waarvoor de Koning honderd Nederlanders had uitgenodigd die iets bijzonders hebben gedaan voor hun medemens. Een mooi gebaar, maar ook de video-oproep die daaraan voorafging en waarin de Koning zogenaamd naar de keuken wordt geroepen om bij te springen, kwam gekunsteld over. Zonde.

Sportevenement
Ik ben geen ‘mannetjesmaker’, maar ik denk dat Willem-Alexander op z’n best is als hij authentiek is. Juichend bij een sportevenement (ook al is dat in coronatijd), troostend na een ramp, feestend op Koningsdag en ‘keurig koninklijk saai’ tijdens officiële momenten. Als Willem-Alexander zichzelf is, dan is hij op z’n best en dat is best een compliment. Die populariteit komt dan vanzelf. Fijne Koningsdag!

 

Tags

KONINGKONINGSDAGMATTHIEU SLEEWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck