Showbizz-deskundige Matthieu Slee: Zó sloopt Matthijs imago BNNVARA!

Matthijs SLOOPT de BNNVARA volgens Matthieu
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Matthieu Slee

Matthijs van Nieuwkerk is ontmaskerd, verguisd en met pek en veren van de beeldbuis gejaagd. Maar voor zijn oude werkgever BNNVARA staat de wereld nu ook even stil…

BNNVARA is de televisieclub die anderen graag de maat neemt en zelf wil deugen. Soms lukt dat en leidt het tot applaus. Zo complimenteerde heel Nederland Tim Hofman met diens BOOS-uitzending over The Voice Of Holland. Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen wachten sindsdien thuis op wat komen gaat. Ook John de Mol werd door Tim het vuur aan de schenen gelegd. De Mol beweerde nóóit iets te hebben geweten van misstanden bij The Voice. Tim leek dat niet te geloven en maakte prompt een tweede aflevering over The Voice. Want had De Mol soms bewust de andere kant opgekeken?

Anoniem
Ik vraag me nu hetzelfde af over Tim. Na de schokkende onthullingen over het brute optreden van Matthijs van Nieuwkerk zei Tim dat hij de ‘geruchten over DWDD in de media’ wel kende, maar zelf bij BOOS geen meldingen te hebben gehad. Dat laatste verbaast me niets. BOOS is natuurlijk BNNVARA en al die DWDD-medewerkers die bij de Volkskrant anoniem hun verhaal deden, keken wel uit om binnen hun eigen organisatie hun verhaal te doen. Vooral omdat Tim in DWDD zelf regelmatig aanschoof bij Van Nieuwkerk. Dat Tim de geruchten kende maar niets ondernam, is teleurstellend.

Tiranniek
Matthijs van Nieuwkerk stapte daags na de vernietigende publicatie op bij BNNVARA. Maar daarmee is de zaak nog niet afgedaan. Want waarom vonden oud-medewerkers intern geen gehoor toen ze klaagden over het tirannieke gedrag van hun baas? Waarom startte BNNVARA geen eigen onderzoek toen tijdschriften Privé en Nieuwe Revu jaren geleden al melding maakten over de DWDD-terreur? Het antwoord van BNNVARA-bobo Frans Klein klinkt arrogant: ‘Revu en Privé waren nou niet bepaald de meest betrouwbare bronnen.’ Inmiddels heeft Klein zijn functie bij de NPO tijdelijk neergelegd.

Aan flarden
De reputatie van Matthijs is door de Volkskrant aan flarden geschoten. Maar niet alleen zíjn reputatie. Al die types die het succes van DWDD tot hun eigen succes hebben gemaakt, onder wie dus Frans Klein, zitten nu op de blaren. En ja, ook Tim Hofman zal zich inmiddels achter de oren krabben en zich afvragen of hij juist gehandeld heeft toen hij de geruchten en signalen over DWDD besloot te negeren. Binnen BNNVARA genoot men een jaar geleden van de aanval op The Voice en Talpa, maar door de driftbuien van kijkcijferkanon Matthijs krijgen ze nu een koekje van eigen deeg. En dat doet pijn.

Lees ook van Matthieu Slee: Híer krijgt Marco Borsato steun!

Tags

ALI BJEROEN RIETBERGENJOHN DE MOLMARCO BORSATOMATTHIJS VAN NIEUWKERKTIM HOFMAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck