Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Brengt dít Thijs Römer de genadeklap toe?’   

Anette vindt iets over Thijs Römer
Door: Anette de Vries
15-01-2023

Igone de Jongh leidde Thijs Römer van Tomorrowland naar Het Zwanenmeer. Nu hij zonder haar verder moet, dreigt het verleden zijn klauwen weer naar hem uit te slaan… 

Saved by the bell. Met dat gevoel moet Thijs Römer zijn romance met Igone de Jongh in 2016 zijn aangegaan. ,,Dankzij Igone heeft Thijs rust gevonden,” vertelde Peter Römer – de vader van Thijs – in gesprek met Weekend. ,,Dat haar leven zo gedisciplineerd is en haar dagritme zo vast, dat sloeg over op haar omgeving.”  

Martelaar
Bij Igone kon Thijs de rol van martelaar van zich afwerpen. Niet langer was hij de getroebleerde ex van Katja Schuurman met een alcoholslot op zijn auto en excessieve feestweekenden. Hij was nu de man van een prima ballerina.  

XTC en MDMA
Oké, niet al zijn wilde haren was Thijs kwijt. Zo bleef hij drugsgebruik promoten als een manier om met de realiteit te dealen. Thijs, in Playboy (2017): ,,XTC en MDMA. Heerlijk. Dat is een fantastische combinatie. Ik kan het iedereen van harte aanbevelen. [Lachend] Iedereen boven de 14 jaar.” Igone moet een oogje hebben toegeknepen, want van overdadige rock ‘n roll of zelfdestructie leek geen sprake. Thijs bouwde een nieuw nestje met haar, verhuisde van Amsterdam naar de korenvelden en vormde een fraai patchworkgezin. 

Sextortion
Twee maanden geleden veranderde alles toen het Openbaar Ministerie bekendmaakte Thijs te gaan vervolgen voor ‘sextortion’ van drie minderjarige meisjes. Een voor een zag Thijs de dominosteentjes omkukelen. Igone pleite. Katja en Sammie in afgrijzen. Gedumpt door zijn manager Robin Goudsmit. En waar waren zijn eerst zo dierbare vrienden Wendy van Dijk, Chantal Janzen en Fockelien Ouwerkerk?  

Filmscript 
Thijs zou er volgens ingewijden helemaal doorheen zitten. De vraag is hoe hij omgaat met het slechte filmscript waarin hij zichzelf deed belanden. Komt hij deze periode op Spa rood door of valt hij terug in oude patronen en zet hij de fles weer aan zijn lippen? Gezien zijn complexe relatie met drank (‘Een sluipmoordenaar’) en drugs ligt een terugval altijd op de loer.

Och man
Hoewel Thijs in het verleden weleens bewust alcoholvrij leefde, riep hij tijdens zijn abstinentie van de daken niet te kunnen wachten tot hij weer kon drinken. ,,Maar och man, ik ben bang dat ik zo meteen twee jaar ben gestopt en mezelf daarna in een week dooddrink,” zei hij in de Volkskrant. Zonder drank vond de nu werkloze acteur het leven ‘allejezus saai’. Wat zal Thijs met weemoedt terugkijken naar die onbezorgde tijd.

Lees ook de vorige column van Anette: https://www.ditjesendatjes.nl/showbizz-expert-anette-de-vries-koos-achtervolgde-echtgenoot-met-hakbijl%EF%BF%BC/

Meer DenD