Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Daarom schenkt Eva Jinek nu ‘juice’ en geen champagne’

Door: Anette de Vries
23-10-2022

Eva Jinek heeft geen spionnenleger, maar een redactie. Geen roddelkanaal, maar een live tv-show. Toch pikt ze steeds vaker de schandalen in die door juicekanalen aan het rollen zijn gebracht.  

Eva Jinek laat de juice graag versgeperst bij haar aan de talkshowtafel serveren. Pas nadat de welbekende sapkanalen Lifeofyvonne en Juice Channel de boel hebben geshaket en geblendet neemt zij haar eerste slok. Bij een goede uitvoering is het een gouden een-tweetje. Zoals bij Nick & Simon: de juice-brigade brengt dirt over hun breuk en vreemdgaan, Eva nodigt het duo vervolgens uit om ze een reactie te ontlokken. De poppenkast die de Volendammers bij haar aan tafel opvoerden, leverde top-tv en meer dan een miljoen kijkers op.  

Straatkat
Dat het ook verkeerd uit kan pakken, bewees haar interview met straatkat Glennis Grace van afgelopen week. De werkloze zangeres kwam voor het eerst de klap – geen duw Eva, een kláp – goedpraten die ze had uitgedeeld bij het Jumbo-incident (een primeur van Yvonne Coldeweijer). Eva, die in 20180 de Sonja Barend-award won voor haar interviewtalent, wist echter niet door Glennis’ inconsistenties heen te prikken.

Raket 
Hoe dan ook, we zien dat Eva’s kijkcijfers als een raket omhoogschieten als ze juice brengt. Het probleem is alleen dat het kortstondige pieken zijn: zo tuimelde Eva zónder Glennis aan tafel direct weer uit de kijkcijfer top 15. Het is een slimme zet van Eva om mee te liften op de trend van entertaimentgossip. Maar op het moment dat je daar je bestaansrecht aan begint te ontlenen, is het een dans met de duivel.  

Waylon
Half september leek Jinek Waylon te hebben gestrikt voor een spijt-interview. De zanger zag daar echter snel vanaf, omdat de redactie de druk begon op te voeren om het uitgebreid over zijn vreemdgaan en thuissituatie te hebben. In plaats van bij Eva aan te schuiven, koos hij voor een stotterende Humberto Tan. Zijn muzikale comeback maakte hij in Matthijs gaat door. Binnenkort is de rocker te gast op de boerderij van Raven van Dorst, een veiligere haven om zijn tranen te laten vloeien. Eva loopt het risico dat meer BN’ers – zoals most wanted gasten Linda de Mol, Danny de Munk en Marco Borsato – haar gaan ontlopen. Jinek zit in de val tussen ‘sappen’ of zappen… 

Meer DenD