Showbizz-expert Anette de Vries: Deze voetbalvrouwen mist Oranje!

Anette mist leuke voetbalvrouwen
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Terwijl het Nederlands elftal zich voorbereidt op de EK-kwartfinale tegen Turkije, galmt ‘Hup Holland Hup’ door de straten en lijkt het Oranje-gevoel weer helemaal terug. Maar waar zijn toch de Sylvies en Yolanthes gebleven?

Vroeger straalden niet alleen de voetballers op het veld, maar ook hun koninginnen van de tribune. Sylvie Meis, Yolanthe Cabau, Winonah de Jong, Sabia Boulahrouz, Charlotte-Sophie Heitinga, en Bouchra van Persie, wie zijn jullie opvolgers? De glossy magazines smulden destijds van jullie WK/EK-koffers, roddels, onderlinge rivaliteit en voetbalroem.

Wervelwind

Het was groot nieuws toen Yolanthe als een wervelwind het veld op rende en zich over de brancard boog om haar verdrietige geliefde te troosten, nadat Wesley Sneijder zich tijdens een oefenwedstrijd tegen Japan blesseerde. Het leek bijna alsof ze meer aandacht kreeg dan het hele blessureprotocol!

Verloofde

Wesley, de held van het Nederlands elftal op het WK van 2010 in Zuid-Afrika, en zijn verloofde Yolanthe waren toen onmogelijk te missen. Yolanthe zat bij elke wedstrijd in het oranje met vlaggetjes op haar wangen. Ze verscheen zelfs doodleuk op zijn verjaardag in het spelershotel. Bondscoach Van Marwijk zag daar wel de charme van in, want Sneijder was in topvorm en Nederland had hem nodig voor de titel.

Verwennen

Johan Derksen ergerde zich aan Yolanthe’s aanwezigheid. “Misschien kan ze de andere tien spelers ook verwennen”, grapte hij, maar deze opmerking viel dan weer verkeerd bij Wesley. “Dan maak je mijn aanstaande vrouw dus uit voor hoer”, reageerde hij op de uitspraken. 

Vlechtjes

Het heetste off-topic gespreksonderwerp van dit moment? Niet de relletjes, lipgloss en roem van de voetbalvrouwen, maar juist de opvallende cornrows (vlechtjes) van Memphis Depay, Xavi Simons, Georginio Wijnaldum, Marcel Sabitzer en hun medespelers tijdens dit EK. En laten we Robert Andrich niet vergeten, met zijn knallende paarse coupe, en Andrei Ratiu met die blauwe lokken. En natuurlijk is er Memphis Depay, die alle aandacht opeist met zijn spraakmakende statement zweetband.

Saai

Het lijkt erop dat de huidige generatie voetballers niet alleen doelpunten, maar ook glamour op het veld brengt. Sommigen noemen het oppervlakkig, ik noem het een uitstekende deal. Want een EK zonder gedurfde kapsels en mode-extravaganza is toch als een voetbalwedstrijd zonder doelpunten – een beetje saai. Vooral nu we de beeldschone voetbalvrouwen op de tribunes moeten missen…

Tags

CHARLOTTE-SOPHIE HEITINGAJOHAN DERKSENSABIA BOULAHROUZSYLVIE MEISWESLEY SNEIJDERWINONAH DE JONG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck