Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Eloïse, laat je niet zo opjutten door Carice!’

Anette vindt iets van Eloise
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Carice van Houten, de klimaatkoningin herself, zet haar ‘superkrachten’ in om de wereld te redden. Zelfs Eloïse van Oranje lijkt niet te kunnen ontsnappen aan haar groene invloeden…

Daar gaat ze weer, Eloïse van Oranje, op de après-ski in het besneeuwde Hinterglemm, Salzburg, Oostenrijk. Maar hé, wacht even, had ze niet onlangs gesproken over vliegschaamte? Absolúút, in het nieuwe LINDA MEIDEN-nummer vertelt de gravin openlijk dat ze de kriebels krijgt van haar eigen vlieggedrag. Maar ach, wie kan nu zo’n verleidelijke VIP-influencertrip afslaan, gesponsord door een skibrillenmerk?

Jetsetleven

Ondanks haar jetsetleven maakt Eloïse zich naar eigen zeggen wel echt serieus zorgen over het milieu en de opwarming van de aarde. Zo erg zelfs dat ze zich afvraagt of het moederschap wel in haar toekomstige agenda past, te midden van smeltende poolkappen en stijgende zeespiegels. Zo zegt ze: ,,Echt uitspreken doe ik het niet, maar de laatste tijd vraag ik me steeds vaker af of ik kinderen op deze wereld wil zetten. Hoe ziet de planeet eruit over vijftig jaar?” Ze speelt met het idee zich aan te sluiten bij Extinction Rebellion, maar nu even niet: te druk. 

Kind
Wel heeft Eloïse naar eigen zeggen veel contact met actrice en klimaatrebel Carice van Houten. Dat zou meteen verklaren waar die grillige bedenkingen van de 21-jarige Eloïse vandaan komen. Of Carice, met de wetenschap van nu, opnieuw voor een kind zou kiezen weet ze namelijk niet. ,,Ik denk het eerlijk gezegd niet, ook al is hij het mooiste dat me in mijn leven is overkomen”, zegt ze daarover. Over of ze zich schuldig voelt zegt ze: ,,Ik wilde graag een kind, maar heb me niet afgevraagd op wat voor wereld ik hem ging zetten. Over die onbezonnenheid voel ik wel een schuld. Het is nu mijn verantwoordelijkheid om te vechten voor het leven dat ik voor ogen had voor hem.”

Bravoure
Carice draagt de klimaatrebelschap met bravoure, ook in haar gloednieuwe podcast Eerste Hulp Bij Uitsterven. Toch zou een beetje voorzichtigheid niet misstaan bij het verspreiden van ‘baarschaamte’en doemscenario’s van kinderwagens vastgeklemd in smeltend poolijs. Terwijl Carice zich behaaglijk koestert onder het dekentje van het moederschap, moeten jonge vrouwen zoals Eloïse kunnen blijven dromen van wat nog komen gaat.

Tags

CARICE VAN HOUTEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck