Showbizz-expert Anette de Vries: Hoe juicy wordt Máxima neergezet?

Anette is bang voor een juicy Máxima
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Deze zomer starten de opnames voor de nieuwe, peperdure Videoland-serie ‘Máxima’. De romantiek zal er vanaf spatten, maar hoe ver durven de makers te gaan?  

In de hoop een graantje te kunnen meepikken van het succes van The Crown komt Videoland met een eigen koninklijke dramaserie. Geïnspireerd op het boek Moederland: De jonge jaren van Máxima Zorreguieta van Marcia Luyten.  

Moeilijk
In een interview met Matthijs van Nieuwkerk vertelde Máxima dat biografische portret uit 2021 te hebben genegeerd, omdat ze het ‘hartstikke moeilijk’ vindt om over zichzelf te lezen. ,,Ik vind het fantastisch wat ze (Luyten, red.) heeft gedaan. Maar het is een kijk van een buitenpersoon, zo kijk ik niet naar mezelf.’’ 

Paleis
Luyten wist wel beter. Zij liet een gesigneerd exemplaar op het paleis bezorgen, maar sprak de verwachting uit dat Máxima altijd zal zeggen dat ze het niet heeft doorgebladerd. ,,Dan hoeft ze zich er niet toe te verhouden. Het verlost haar van mogelijk ingewikkelde vragen.” 

Liefdesverhaal
Gaat Máxima straks naar de verfilming van haar leven kijken? Reken maar dat het complete gezin achter de paleisdeuren inschakelt op Videoland als het zover is! Programmadirecteur Peter van der Vorst voorspelt dat het liefdesverhaal over ‘de wat houterige prins en de zwierige Argentijnse die elkaar ontmoeten in Sevilla’ de tongen los zal maken. ,,Voor het eerst zien we ook wat er zich áchter de paleisdeuren heeft afgespeeld in de aanloop naar het meest besproken huwelijk aller tijden.”  

Rafelrandjes
De rol van Máxima wordt vertolkt door de Argentijnse actrice Delfina Chaves. Zij zal Máxima, net zoals in het boek, ongetwijfeld neerzetten als grappig, slim, loyaal en gedreven. De vraag is: durven de makers zich ook te wagen aan de rafelrandjes? Zoals haar jetsetleven in New York, en de onstuimige romance die Máxima met Dieter Zimmerman beleefde. Zijn naam stond tenslotte nog op de deurbel van hun appartement toen de Nederlandse pers in 1999 de ‘klopjacht’ opende op de nieuwe vriendin van de kroonprins. Dat zijn nog eens cliffhangers.  

Tags

Delfina ChavesMatthijs van NieuwkerkMaximaThe CrownWillem-Alexander

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie