Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Jan Smit, waar is je  jovialiteit gebleven?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Jan Smit bracht het publiek ooit aanstekelijke melodieën en een glimlach, maar als voorzitter van FC Volendam lijkt die schwung te ontbreken.

Jan Smit, tegenwoordig de grote man achter de schermen bij FC Volendam, blijft in zijn slecht bekeken NPO-1 serie ‘Volendam, een dorp in de eredivisie’ toch de aandacht trekken. Als je een blik werpt op Jans verschijningen in het stadion, zou je bijna denken dat hij een voetbalmagnaat is, met zijn donkere designerkleding en een glimmend horloge dat zijn pols prijkt. Maar waar is de jovialiteit, het handjes-in-de-lucht gevoel waarmee hij ons ooit liet meezingen met zijn hits?

Marbella
Zijn tijdverdrijf in de voetballerij lijkt dan weer prima te passen bij zijn nieuwe levensstijl. Pas nog heeft Jan nog de sleutels gekregen van een luxe stulpje in het jetsetparadijs Marbella. Het lijkt erop dat het Muziekfeest op het Plein en het zingen van schlagers voor Jan simpelweg te ‘volks’ zijn geworden.

Geluksvogels
In de meest recente aflevering van Jans serie, zagen we hoe Feyenoord te gast was bij de club. En ja hoor, zijn zoontje Sem behoorde tot de ‘geluksvogels’ die het veld op mochten met de spelers. Jan viel even uit zijn rol toen hij zich door een menigte moest wurmen om een foto van zijn eigen kind te kunnen maken. Dat praatte hij snel weer recht: ,,Ik voel me nu net gewoon een voetbalvader die zijn kind gaat vastleggen,” zei hij lachend. ,,Dat is hartstikke leuk.”

Opzwepen
De spanning onder de FC Volendam-supporters was intussen om te snijden. Dit had alles te maken met Jans plan om de sfeer lekker op te zwepen tijdens de wedstrijd tegen 010: hij zou een Rotterdamse artiest uitnodigen!

Vernedering
,,We hadden Lee Towers, hij zou de middenstip betreden”, horen we Jan vertellen. ,,En toen kwam er zoveel weerstand, dat ze dreigden met dingen te gooien.” Om Mister Ahoy die vernedering te besparen, belde Jan hem resoluut af. In plaats daarvan mocht volkszanger Henk Dissel uit Zeist de honneurs waarnemen voor een tam en ondankbaar publiek.

Reputatie
Het blijkt maar weer: in de voetbalwereld kun je beter geen zangers op de middenstip zetten. Tenzij Jan er de volgende keer gewoon zelf gaat staan. Ik denk dat een vrolijke noot zijn reputatie goed zal doen.  

Tags

JAN SMIT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck