Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Koos achtervolgde echtgenoot met hakbijl’

Anette weet iets over Koos
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Koos van Plateringen, die 15 jaar Shownieuws presenteerde, doet schokkende onthullingen over zijn alcoholisme. Het is stoer en dapper om zo het taboe te doorbreken. Who is next? Tino Martin?

Een opmerkelijke ontboezeming van Koos van Plateringen: hij blijkt aan de lopende band met katers achter de Shownieuws-desk te hebben gestaan. ,,In dat enorm felle licht, het is live tv, en dan heb je van die wegtrekkers. Op de een of andere manier ben je dan wel heel gefocust, dus ik denk niet dat iemand het ooit gemerkt heeft. Maar ik voelde me afschuwelijk,” vertelt hij daar nu over.

Extremer
In de laatste aflevering van zijn podcast Koos eerlijk over alcohol spaart hij zichzelf op geen enkele manier. Zo omschrijft hij hoe zijn drankprobleem hem bijna zijn relatie met echtgenoot Ton heeft gekost. ,,De ruzies werden extremer. Ik werd steeds agressiever. Ik ging met dingen gooien in huis. Dieptepunt is dat ik met een hakbijl achter hem aan ben gelopen hier op het erf. Er kwam echt een duível in me naar boven die ik niet meer in de hand had.”

Zoenen
Een ander dieptepunt was toen hij een meerdaagse bruiloft van vrienden verziekte. ,,Echt schaamteloos gedrag. Getrouwde mannen versieren. Proberen te zoenen. En maar denken dat je grappig bent. Als ik het nu zeg dan is het net alsof ik het over en heel ander persoon heb.”

Verslaving
In 2017 gooide Koos het roer om. Hij kapte met Shownieuws en overwon zijn alcoholisme waardoor hij zijn huwelijk redde. Sindsdien motiveert hij anderen om hun verslaving te overwinnen. In zijn podcast vertellen BN’ers als Dan Karaty, Thomas Dekker, Evi Hanssen en Bridget Maasland openhartig over hun relatie met drank. Onlangs nog kwam Jessie Jazz Vuijk uit de kast als zelfbenoemd alcoholist.  

Rehab
Of Rick Brandsteder nog eens bij Koos aanschuift, wie weet. In elk geval heeft hij er net een succesvolle rehab op zitten en voelt hij zich ‘sterker dan ooit’.  Ondertussen blijven de pijlen zich richten op het alcoholpromillage van Tino Martin. Getuige diverse filmpjes staat hij geregeld dronken (en daardoor kneitervals zingend) op de bühne te wiebelen. Dan kun je nog beter met een kegel Shownieuws presenteren.

Tags

JESSIE JAZZ VUIJKKOOS VAN PLATERINGENRICK BRANDSTEDERTINO MARTIN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck