Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Krijgt dochter Linda de Mol trap na?’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Zaterdag stapte Noa Vahle op het vliegtuig richting Qatar als verslaggever ter plaatse bij het omstreden WK voetbal. De ambitieuze dochter van Linda de Mol liet zich niet uit het veld slaan door alle kritiek, maar een risico neemt ze er wel mee.

Dua Lipa en Rod Stewart weigeren een show te geven op het WK voetbal in Qatar, zelfs niet tegen een gage van ruim 1 miljoen euro. De popsterren verkondigden het niet oké te vinden om daarheen te gaan terwijl er zoveel mensenrechten worden geschonden. K-popgroep BTS, Robbie Williams en Black Eyed Peas zullen wel op het podium staan, net al onze eigen Tiësto en Armin Van Buuren.

Fluitend
Dan hebben we nog Noa Vahle, de jonge De Mol-telg. Ook haar zal de duistere rand van het WK niet zijn ontgaan: mensonterende arbeidsomstandigheden, corruptie, schandalen, een vrouwonvriendelijk klimaat, wetten die homoseksualiteit strafbaar stellen.

Schathemelrijk
Ondanks alle controverse reist zij fluitend af naar het schathemelrijke oliestaatje om voor Vandaag Inside verslag te doen van spannende capriolen op de grasmat. René van der Gijp betwistte of zij wel moest gaan. Noa gooide haar kont tegen de krib: ,,Ik denk dan: als ze zo’n hekel hebben aan vrouwen ga ik juist. En dan ga ik daar wel mijn werk doen en dan ga ik dat op de best mogelijke manier doen.”

Shinen
Johan Derksen gaf haar zijn support, dit is volgens hem haar kans om te shinen als verslaggever. ,,Dit is een uitdaging en ik vind het heel goed dat je als meisje gaat. Jullie willen ook als kerels behandeld worden, nou zoek het lekker uit daar in Qatar.”

Wereldpers
Uit louter principiële overwegingen had Noa natuurlijk een statement moeten maken door publiekelijk te bedanken voor de klus. Haalt ze daarmee de wereldpers, zoals Dua Lipa dat deed? Welnee, maar het gaat om het gebaar. Zou ze er beter door slapen? Vermoedelijk wel.

Nikkie Tutorials
Toch is er ook wat te zeggen voor haar beslissing om naar het aartsconservatieve Doha af te reizen. Laten we de boel daar in elk geval een beetje opjutten. Als Nikkie Tutorials, Fred van Leer of De Toppers het in zich hadden om aan de lijn te staan en de bondscoach vakkundig te interviewen, hadden we díe smaakmakers naar Qatar moeten sturen.

Onbevreesd
Maar ook de onbevreesde Noa, ook nog eens telg van een invloedrijke familie, is lang geen slechte vervanger voor Hélène Hendriks. In elk geval is het een betere afvaardiging dan de stereotype sigaren rokende sportjournalist in pak. Gezien het netelige karakter van het WK zal moeten blijken of Noa de juiste keuze heeft gemaakt, of dat het haar straks nog een trap na oplevert.

Lees ook de vorige column van Anette: showbizz-expert-anette-de-vries-jan-smit-het-schip-in

Tags

DE TOPPERSFRED VAN LEERLINDA DE MOLNIKKIE TUTORIALSNOA VAHLE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck