Showbizz-expert Anette de Vries: Leontine Ruiters: ‘Dáárom is het nooit de klusjesman’ 

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Na veel getob heeft Leontine Ruiters eindelijk weer een man aan haar zijde met wie ze een toekomst ziet. Hét onderwerp van gesprek is alleen niet haar nieuwe geluk, maar ook de nullen op zijn bankrekening… 

In 2006 stond Leontine’s ex-man Marco Borsato voor de laatste keer in de Quote 500, met een geschat vermogen van €29 miljoen. Dat fortuin ging in rook op na het faillissement van The Entertainment Group, maar zijn huwelijk bleef vlammen. Volgens Leontine bracht de financiële crash hen zelfs nader tot elkaar. Wat zij pas tien jaar later zou ontdekken, is dat hij in die periode een affaire had met pianist Iris Hond.  

Genadeklap
Die affaire bleek slechts het topje van de ijsberg. Pas toen Marco’s slippertjes niet meer te tellen waren, vroeg Leontine de scheiding aan. De zanger slaagde erin haar opnieuw te veroveren, maar de genadeklap kwam alsnog na beschuldigingen van het betasten van minderjarigen bij The Voice of Holland.

Welgemeend
Leontines beslissing om het romantische hoofdstuk met Borsato af te sluiten, bleek deze keer welgemeend en definitief. Dat blijkt wel uit het feit dat ze een nieuwe man in haar leven heeft toegelaten, de 51-jarige John Huiberts. Een Brabantse ondernemer. Gescheiden. Vader van drie kinderen. Good-looking. Maar daar ging het allemaal niet over. Onderwerp van gesprek was zijn bankrekening (140 miljoen euro), zijn Quote 500-notering (plek 383) en zijn Ibiziaanse villa met speedboot (dezelfde soort als koning Willem-Alexander). 

Rioolontstopper
Natuurlijk viel direct het woord ‘golddigger’. Want waarom was het nooit de plantsoenmedewerker, de rioolontstopper of de assistent-boekhouder? Nou, omdat dat niet meteen de sociale kringen zijn waarin Leontine zich begeeft. Leontine werd aan John gekoppeld via een van haar vriendinnen. Deze Merel, een stralende alleenstaande moeder van twee, is het type ‘mooiste meisje van de klas’. Ze heeft een zuurstokroze walk-in closet, danst in een zilveren body op Burning Man en heeft, uiteraard, een stulpje op Ibiza. Dieptepunten heeft ze ook gekend in haar leven, maar dat ziet ze als een zegen.  

Raddraaister
Deze Merel heeft Leontine gelinkt aan John. Net zoals Connie (toen nog Breukhoven) destijds een match zag tussen zanger Marco en raddraaister Leontine. Was dat een goudkipjes-actie? Welnee. Het legde hun carrière zeker geen windeieren, maar hun meer dan 20 jaar durende huwelijk bewijst dat er vooral veel liefde in het spel was. Stel je voor dat ze elkaar hadden leren kennen toen Marco nog kok was en Leontine verkoopster in een modezaak, dan was de vonk vast óók overgesprongen. Sterker, zonder al die miljoenen en roem had hun huwelijk het misschien wel overleefd.  

Tags

CONNIE BREUKHOVENIRIS HONDJOHN HUIBERTSLEONTINE RUITERSMARCO BORSATO

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck