Showbizz-expert Anette de Vries: ‘Loog Mattie Valk zelfs zijn eigen moeder voor?’

Anete vindt iets van leugenaar Mattie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Anette de Vries

Mattie Valk, de heerser van de radiogolven, verraste zijn luisteraars met de bekendmaking dat hij weer beschikbaar is op de vrijgezellenmarkt. Hoewel ons dat verder geen fluit interesseert, krijgt dit nieuwtje toch een akelig sappig staartje.

Het was 2017 toen Mattie Valk voor het eerst de krantenkoppen haalde met zijn liefdesperikelen. Luidkeels verkondigde hij dat híj niet de biologische vader was van de tweeling, die overduidelijk het resultaat was van Kirsten’s avonturen buiten de deur. Dit nieuws opende de deur naar bedreigingen aan het adres van Kirsten, terwijl Mattie kon rekenen op medelijden en steun van zijn omgeving.

Open relatie
Maar nu, jaren later, komt Yvonne Coldewijer met een schokkende onthulling. Ze beweert dat de onvruchtbare Mattie al vóór de geboorte wist dat hij niet de biologische vader is. Ze hadden een open relatie, waarbij ze beiden buiten de deur snoepten. Mattie koos er volgens Yvonne bewust voor om het vaderschap af te wijzen vanwege mogelijke complicaties bij de veel te vroeg geboren kinderen.

Gewond
Maar waarom deed Mattie destijds alsof hij compleet overrompeld was toen hij het ’tweelingverraad’ via een voorgelezen brief bekendmaakte op de radio? En hoezo dook hij daarna wekenlang onder als een gewond dier? Volgens Yvonne speelde hij een spelletje om zijn imago hoog te houden en zijn moeder niet teleur te stellen.

Angsten
In een opmerkelijk duo-interview met tijdschrift &C in 2018 wordt duidelijk hoe Mattie zijn eigen moeder meesleepte in zijn versie van het verhaal. Hij vertelt: ,,Het ging allemaal zo snel. Eerst was er de vreugde van het onverwachte vaderschap, vervolgens kwam de tweeling plotseling veel te vroeg, met alle zorgen en angsten van dien. En toen kwam het nieuws dat ik niet de biologische vader was…”

Lamgeslagen
Tijdens het gesprek voegt zijn moeder eraan toe: ,,Ik heb gehuild. Mattie kwam het bij mij thuis vertellen. Hij zei: ‘Ik moet je iets vertellen, de kinderen zijn niet van mij.’ Je weet niet wat je moet zeggen. Ik zei: ‘Wat zeg je nou?’ En vervolgens alleen maar: ‘Oh…’ Ik was helemaal lamgeslagen.”

Boos
Verderop in het interview balt moeder Elly haar vuist en wijst naar Mattie. ,,Hij moest maar eens boos worden, denk ik weleens. Maar hij is het echt zelden. Ook niet van die rare verhalen in de bladen.” Terwijl de trieste soap zich ontvouwt, krijgen we steeds beter een idee waarom het niet aan Mattie is om boos te zijn.

Tags

MATTIE VALKYVONNE COLDEWIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie